Mobile24.03.2014

Cloak de app waarmee je je vrienden NIET ontmoet


Cloak is Foursquare maar dan andersom. De app die zichzelf omschrijft als de ‘incognito mode for real life’ is er voor bedoeld om je vrienden, maar eigenlijk je niet-vrienden en iedereen die je niet wil tegenkomen te ontmoeten.

De makers moeten hebben gedacht dat dat wel eens handig zou kunnen zijn in een tijd waar juist precies het tegenovergestelde gebeurt. Apps zijn er nou eenmaal om te laten zien waar je vrienden zijn, hebben ingecheked en wat allemaal het bekijken waard is. 

Cloak dus niet. De app maakt gebruikt van diensten als Foursquare en Instagram om te kunnen achterhalen waar je online ‘vrienden’ zijn. Cloak zet ze netjes op de kaart voor je en als extra toetje kun je ook nog een notificatie krijgen als iemand te dicht bij je in de buurt komt. Zodra iemand inchecked krijg je een duidelijke afbeelding op de map te zien. Na verloop van tijd vervaagd deze omdat het dan niet zeker meer is dat degene die je NIET wilt zien nog op die lokatie is. 

Bedenker is Chris Baker, ex Buzzfeed en tevens de bedenker van de ‘baby photo blocker’ Un.baby.me voor facebook. De app is gratis te downloaden via de Appstore

cloak-de-app-waarmee-je-je-vrienden-niet.jpg
cloak-de-app-waarmee-je-je-vrienden-niet.jpg

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.