Mobile02.03.2012

Het Mobile World Congress zit er op, de video’s van Mobilecowboys


Het Mobile World Congress in Barcelona zit er op. Vijf dagen lang zijn we met een vast team van bloggers in de weer geweest om zoveel mogelijk nieuws te kunnen publiceren over dit jaarlijkse spektakel van de mobiele industrie.

Bijzondere editie

Het was een bijzondere editie met zeer veel nieuws, soms opmerkelijke, soms voorspelbare maar gelukkig ook echte innovaties. Mobile World Congress editie 2012 was daarnaast een titanenstrijd tussen HTC, Sony (zonder Ericsson), Nokia, Samsung, LG en nieuwe spelers zoals bijv. Huawei. Want dat er naast winnaars ook verliezers zijn mag duidelijk zijn. Consumenten zijn grillig en wie de boot mist met z’n nieuwe modellen kan binnen enkele maanden zomaar z’n marktaandeel zien kelderen. Over dit onderwerp komen we zeker nog terug.

15 uur Full HD Video

Naast de vele artikelen op Mobilecowboys en hier op DC hebben we ook weer de nodige video’s (15 uur Full HD) gemaakt waarvan de meeste inmiddels wel gepubliceerd zijn. Alle video’s zijn gemaakt door onze vaste cameraman Joran van Maaswinkel (met speciale dank aan John Bake en Sony). Voor hem was het niet altijd even makkelijk om ene Ron Smeets bij te houden. Ook dit jaar leverde een soms ontketende Smeets weer bloopers en prachtige uitspraken op. Een aantal zitten verstopt in onderstaande video’s. Kijk en luister mee naar onze “chief Editor” van Mobilecowboys.

Mobile World Congress kick off

Onze eerste video van het Mobile World Congress 2012. Dit jaar is de verbouwde (voormalige) stierenvechtersarena klaar (nu een winkelcentrum), pal tegenover de ingang van de Fira Montjuïc.

Huawei Ascend D Quad

Zondagmiddag was het dit keer de beurt aan Huawei om de eerste officiële toestel aankondiging van het MWC 2012 te doen. De Chinese fabrikant onthulde hier de Ascend D quad.

Nokia MWC toestellen hands on

Nokia presenteerde in Barcelona zes nieuwe toestellen; enkele (goedkope) Asha modellen, de 808 Pureview, de Lumia 610 en de Lumia 900.

HTC One Series; videopreview

De nieuwe HTC One Series toestellen van dichtbij bekeken.​

Whizpr Smartphone Shootout

Een wedstrijd telefoonraden tussen Kees Verheij en Cowboy Ron. And the winner is…

MWC 2012 Floppers en Toppers

Het zit er op… De laatste dag van het MWC 2012 is aangebroken. Tijd voor een wrap up en onze Flop en Top 3 van Mobile Cowboys en GSM Helpdesk.

Wil je meer video’s zien van het Mobile World Congress 2012 in Barcelona, kijk dan in het videochannel van MobileCowboys.