Mobile30.06.2010

Flash Player 10.1: ervaar het volledige web op je mobiel


flash-player-10-1-ervaar-het-volledige-w.jpg
flash-player-10-1-ervaar-het-volledige-w.jpg

Adobe heeft Flash Player 10.1 voor mobiele apparaten officieel aangekondigd. Een aankondiging waar we de laatste maanden regelmatig over gesproken hebben en waar zowel wijzelf als miljoenen ontwikkelaars wereldwijd naar hebben uitgekeken. Flash Player 10.1 maakt de ontwikkeling en ongecompliceerde distributie van applicaties, video’s en allerhande content op mobiele apparaten mogelijk. Niet alleen op smartphones, maar bijvoorbeeld ook op tablets, netbooks, televisie en andere consumentenelektronica.

Flash Player 10.1 is nu beschikbaar voor Google Android 2.2 (Froyo). Ondersteuning voor andere mobiele besturingssystemen zal spoedig volgen. Flash Player 10.1 is inmiddels één van de populairste gratis applicaties in de Android Market.

Flash Player 10.1 is vanaf de basis opnieuw gebouwd en volledig geoptimaliseerd voor mobiele toepassingen. Bij het bezoeken van websites, het bekijken van video en het gebruik van applicaties wordt mobiele gebruikers een sterk verbeterde gebruikerservaring geboden. Verschillende technologieën dragen bij aan een betere ervaring op het – kleinere – mobiele scherm.

Met name aan de CPU- en batterijconsumptie hebben we veel aandacht besteed en deze sterk verbeterd. Zo zorgt de nieuwe Smart Rendering-functie er bijvoorbeeld voor dat Flash-content alleen afspeelt als het zichtbaar is op het scherm. De Flash Player gaat bovendien automatisch over op de Sleep-modus als het apparaat overschakelt naar de screen saver-modus. Ook functies als Out-of-Memory Management en automatische geheugenreductie dragen bij aan CPU- batterijbesparing.

Bekijk onderstaande video om de werking van Flash Player 10.1 op mobiele apparaten met eigen ogen te aanschouwen.