Mobile10.12.2008

Mobiel Bankieren wordt geen succes!


mobiel-bankieren-wordt-geen-succes.jpg
mobiel-bankieren-wordt-geen-succes.jpg

Als we de conclusies van een recent onderzoek over de toekomst van Mobiele Bank- en betaaldiensten mogen geloven dan staan we aan de vooravond van een heuse revolutie.

Volgens de Future Foundation zal Mobile Banking door de massa nog sneller geaccepteerd worden dan credit-cards en PIN automaten.

Klinkt zeer hoopgevend maar het strookt volgens mij niet helemaal met de werkelijkheid. Kijk maar naar de lauwe ontvangst van de diverse mobiele betaaldiensten en -services die de Rabobank de afgelopen twee jaar hier lanceerde.

Het onderzoek van de Future Foundation baseert haar conclusies op enkele vragen over het gebruik van mobiele bank- en betaaldiensten en het feit dat de huidige economische crisis ertoe zou leiden dat de gemiddelde consument meer, en vooral continu, controle wil krijgen over zijn of haar geld. De mobiele telefoon zou daarbij een belangrijke rol moeten gaan spelen.

Ook dat klinkt leuk, maar ook hier plaats ik mijn vraagtekens bij. De keuze om (en dus het accepteren van) bank- en betaaldiensten op een mobiele telefoon heeft volgens mij veel meer met vertrouwen, beveiliging en gemak te maken. Het moeten aantrekken van de broekriem vanwege een economische crisis met financiele gevolgen voor de gemiddelde comsument zal deze consument echt niet doen besluiten om dan maar mobiel te gaan bankieren en/of

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!