Mobile27.06.2008

Ik SMS je het geld wel! Eric Huijgen, directeur Rabo Mobiel


Betalen via SMS is nu een fluitje van een cent. met elke bank, telefoon of telecom operator kan iedereen nu geld ontvangen en versturen. Gratis. Rabo introduceerde het vandaag. Directeur Rabo Mobiel vertelt er in 3 minuten alles over.

Ik heb het inmiddels geld naar 20 mensen via SMS gestuurd, mijn eigen mobiele portomonnee via Ideal opgehoogd en ik moet zeggen dat het zeer viraal werkt. Dit systeem is zo simpel te gebruiken dat ik denk dat het een succes kan worden. Rabo gaat met een flinke campagne alle nederlanders hiervan op de hoogte stellen.

Geld dat binnenkomt kan automatisch worden overgemaakt naar je bankrekening. Het is kosteloos tot 1 januari 2009 en daarna is het 5 cent per betaling. Iedereen kan het gebruiken onafhankelijk welke bank of telecom operator je hebt. De telefoon moet kunnen SMS’n dus de acceptatie van de consument is de kritische factor.

Wat denken jullie?

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.