Mobile25.06.2007

Overheid stopt 16.6mljn in stralingsonderzoek


1182769450umts-mast.jpg
1182769450umts-mast.jpg

Het ministerie van VROM heeft bekendgemaakt dat er een nieuw onderzoek zal gestart worden naar de mogelijk schadelijke gevolgen van de electromagnetische straling waaraan we met z’n allen dagelijks blootgesteld worden.

De meeste straling is afkomstig van GSM en UMTS antennes maar er wordt in het onderzoek ook rekening gehouden met zaken als de detectiepoortjes op luchthavens die ook steeds vaker in belangrijke gebouwen opduiken.

Het Ministerie benadrukt dat er vooralsnog geen enkele reden tot ongerustheid is en dat het onderzoek juist bedoeld is om de groeiende onrust onder de bevolking weg te nemen.

Daaruit zou je kunnen concluderen dat men op voorhand dus al weet wat het resultaat van het onderzoek gaat worden: GSM / UMTS masten en andere vormen van electromagnetische straling zijn ongevaarlijk voor onze gezondheid. Een andere uitkomst zou de onrust namelijk niet wegnemen maar juist vergroten, volgens mij.

Ik hoop dat iemand in Den Haag goed oplet waar die 16.6 miljoen Euro precies aan uitgegeven wordt 😉

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!