Spotify: dit zijn de meest gestreamde nummers van 2020!

Spotify: dit zijn de meest gestreamde nummers van 2020!

Vorig artikel Volgend artikel

Het is de tijd van de lijstjes. Ook de Zweedse streaming-gigant Spotify komt met een lijstje. De meest gestreamde muziek van 2020.

Volgens Spotify was dit het jaar van de Nederlandse muziek, van smartlappen tot hiphop, van Snelle tot Emma Heesters.

371832-Spotify_Wrapped cards_header-ac9bd0-large-1606751414
Wrapped 2020.

Muziek van eigen bodem verreweg het populairst in Nederland

Het jaar 2020 zit er bijna op, en wat een jaar is het geweest. Zeker ook op muziekgebied, zo blijkt uit het jaarlijkse overzicht van Spotify Wrapped. Snelle is de meest beluisterde artiest in Nederland. De top 5 wordt gecomplementeerd door Boef, Frenna, Lil’ Kleine en Josylvio. The Weeknd heeft met ‘Blinding Lights’ de meest beluisterde track in Nederland. ‘Smoorverliefd’ van Snelle is de meest beluisterde Nederlandse track, op de voet gevolgd door Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez.

Emma Heesters en andere vrouwelijke Nederlandse artiesten deden het heel goed in 2020. In de top 50 van meest gestreamde artiesten vinden we Davina Michelle, Tabitha en Maan, schouder aan schouder met internationale supersterren als Dua Lipa, Billie Eilish en Ariana Grande, Opvallende aanwezigen in deze top 50 meest beluisterde artiesten zijn volkszangers Tino Martin en de plotseling weer populaire André Hazes sr. Ook veteranen Marco Borsato, Eminem en Coldplay doen het bijzonder goed en vormen met Ed Sheeran en Justin Bieber een bonte verscheidenheid tussen Nederlandse en internationale hiphop-acts als Josylvio, Drake, Jonna Fraser en Dopebwoy.

‘Het is heel bijzonder dat we in Nederland zo veel naar muziek van verschillende genres uit eigen land luisteren. En er lijkt ook alleen nog maar meer goede muziek uit Nederland bij te gaan komen. Dit jaar viel extra op dat naast de aanhoudende populariteit van Nederlandstalige Hip-hop ook artiesten als Emma Heesters, Maan, Tino Martin en Davina Michelle bovenaan meedoen.’
- Wilbert Mutsaers, Head of Music Spotify Benelux
371831-Spotify_Wrapped cards_header2-ee9286-large-1606751413

Meer thuis, meer podcasts luisteren

We luisterden natuurlijk niet alleen veel muziek op Spotify. 2020 was het jaar van thuis blijven en daarom ook van podcasts luisteren. Alleen, of juist samen. Man, Man, Man, van Bas Louissen, Domien Verschuuren en Chris Bergström werd het meest geluisterd, gevolgd door de Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck en Jaap Siewertsz van Reesema en 'EFFE RELATIVEREN de podcast' van Kaj Gorgels. Maar ook educatieve en actuele podcasts zoals NRC Vandaag, de Universiteit van Nederland en Daders vonden gretig aftrek.

Wereldwijd is rapper Bad Bunny het populairst

Waar Snelle in Nederland de populairste artiest was, was dat wereldwijd de Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny. Drake, in 2018 nog de populairste artiest, staat op plek twee en zanger J Balvin op drie.

Populairste vrouwelijke artiest is wederom Billie Eilish en haar album When We All Fall ASleep, Where Do We Go? staat voor de tweede rij op jaar in de top tien meest gestreamde albums. En net als in Nederland is The Weeknd’s ‘Blinding Lights’ ook wereldwijd de populairste track. De best beluisterde podcast ten slotte is The Joe Rogan Experience, gevolgd door TED Talks Daily en The Daily van The New York Times.

populairste-pocasts-nederland
Spotify is een populaire streamingdienst in Nederland.

Top vijf lijstjes Spotify Wrapped

Onderstaand de top vijf van de diverse lijstjes. Voor het hele overzicht kijk je hier.

Top 50 meest gestreamde artiesten van 2020 op Spotify in Nederland

1. Snelle

2. Boef

3. Frenna

4. Lil Kleine

5. Josylvio

Top 50 meest gestreamde nummers van 2020 op Spotify in Nederland

1. The Weeknd - ‘Blinding Lights’

2. Imanbek, SAINt JHN - ‘Roses - Imanbek Remix’

3. Snelle - ‘Smoorverliefd’

4. Emma Heesters, Rolf Sanchez - ‘Pa Olvidarte (Beste Zangers Seizoen 2019)’

5. DaBaby, Roddy Ricch - ‘ROCKSTAR (feat. Roddy Ricch)’

Top 25 meest beluisterde albums van 2020 op Spotify in Nederland

1. The Weeknd - ‘After Hours’

2. Boef - ‘Allemaal Een Droom’

3. Lil Kleine - ‘Jongen Van De Straat’

4. Frenna - ‘’t album onderweg naar ‘Het Album’

5. Pop Smoke - ‘Shoot For The Stars Aim For The Moon’

Top 25 meest beluisterde podcasts van 2020 op Spotify in Nederland

1. ‘Man man man, de podcast’

2. ‘Zelfpodcast’

3. ‘De Universiteit van Nederland Podcast’

4. ‘EFFE RELATIVEREN de podcast’

5. ‘NRC Vandaag’

Top 5 meest gestreamde artiesten wereldwijd van 2020 op Spotify

1. Bad Bunny

2. Drake

3. J Balvin

4. Juice WRLD

5. The Weeknd

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...