Media16.09.2014

Een SD kaart met meer opslag dan je eigen PC


Een SD kaart met een grotere opslag dan de gemiddelde PC. Het was slechts wachten tot dit moment aan zou breken. En afgelopen vrijdag was het zover: SanDisk presenteerde de eerste SD kaart ter de wereld met een opslagcapaciteit van 512 gigabyte.

Als dit in perspectief wordt gebracht, wordt duidelijk om hoeveel opslag het eigenlijk gaat. De meeste Ultrabooks en de MacBook Air hebben een standaardgeheugen van 128 gigabyte. Voor de meeste PC’s ligt het standaard geheugen op 256 gigabyte.

Een SD kaart met een opslag van 512 gigabyte is voor alles toereikend. Volgens de makers is de kaart geschikt om 4K videomateriaal op te slaan. Daarnaast is deze SD kaart ook erg geschikt voor het maken van (heel) veel foto’s in een hoge resolutie.

Naast de grote opslagcapaciteit, is deze SD kaart bestand tegen een röntgenmachine en is het gedeeltelijk waterbestendig.

Zit er dan ook een minpunt aan deze SD kaart? Met een prijs van 800 dollar is de aanschaf niet bepaald goedkoop te noemen. Mocht je dit iets teveel van het goede vinden? Dan heeft SanDisk ook goedkopere opties met SD kaarten van 128GB en 256GB.