Media05.10.2020

Deze TMF-babes presenteren Online Radio Awards 2020


Oude tijden herleven. Welke man (of vrouw!) was niet verliefd op de voormalig VJ’s Fabienne de Vries en Isabelle Brinkman van muziekzender The Music Factory (TMF). Nu zijn ze (voor even) terug!

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat het populaire TV-station het levenslicht zag. In 2011 viel het doek voor de muziekzender. Voormalig VJ’s Fabienne de Vries en Isabelle Brinkman houden de herinneringen levend door hun reünie in de TMF-podcast. Ook zal het duo op dinsdag 6 oktober 2020 in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum de Online Radio Awards 2020 presenteren. Een ‘road down memory lane’.

Fabienne de Vries en Isabelle Brinkman
Fabienne de Vries en Isabelle Brinkman

Online Radio Awards

De Online Radio Awards is een initiatief van de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl. Dit jaar worden voor de derde maal in de Nederlandse radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor online radiomakers en podcasters.

In de stemperiode zijn er totaal 36.396 stemmen binnengekomen. De online stations, podcasts en de presentatoren/presentatrices met het meeste aantal publieksstemmen zijn genomineerd. De jury, met onder andere Mischa Blok, Adam Curry, Pierre Papa en Vincent Bijlo, kiest uit de genomineerden de uiteindelijke winnaars.

TMF dames

Voor Isabelle Brinkman heeft de Online Radio Awards een speciaal plekje in haar hart: ,,Bij de eerste editie hing al direct een sfeer van mediavernieuwing, die ik nog kende uit de begintijd van de TMF Awards. Op de eerste editie van de Online Radio Awards kwam ik Fabienne na jaren weer tegen en op de tweede editie ontstond het idee om een podcast te gaan maken over onze TMF-tijd.”

Fabienne de Vries vult Brinkman aan: “Door corona is het TMF Jubileumfeest uitgesteld en daarom ben ik extra enthousiast dat de Online Radio Awards -in iets gewijzigde vorm- wél plaatsvinden. Sinds mijn jeugd ben ik al actief als radiomaakster en al jaren erg bij dit onderwerp betrokken.”

Vorig jaar

Vorig jaar was Domien Verschuuren de grote winnaar van de Online Radio Awards. Hij ging toen met twee awards naar huis. Hij won de prijs voor Beste Podcast met ‘Man man man, de podcast’ en die voor Beste Presentator. KINK werd uitgeroepen tot Beste Online Radiostation.

Uitreiking Online Radio Awards

De uitreiking van de Online Radio Awards vindt plaats in Beeld en Geluid in Hilversum op dinsdagmiddag 6 oktober tijdens Dutch Media Week, het mediafestival van Nederland dat georganiseerd wordt van 3 t/m 11 oktober. De spetterende uitreiking is live en gratis te volgen op 6 oktober om 16:00 op: www.onlineradioawards.nl

Online Radio Awards
Online Radio Awards
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor of achter de camera.