Media19.01.2011

Blogger van het Decennium verkiezing


blogger-van-het-decennium-verkiezing.jpg
blogger-van-het-decennium-verkiezing.jpg

De Stichting Dutch Bloggies heeft 5 bloggers genomineerd voor de ereprijs Blogger van het Decennium. De Dutch Bloggies zijn de prijzen voor de beste Nederlandse weblogs. Maar na 10 jaar stopt de stichting die de prijsuitreiking jaarlijks organiseert.

Tijdens een slotfeest (26 januari), dat tevens dienst doet als nieuwjaarsborrel voor de Nederlandse bloggerswereld, wordt nog een allerlaatste prijs uitgereikt, voor de beste blogger van het afgelopen decennium. De genomineerden zijn: Dominique Weesie (Geenstijl), Electric Luna (Maanisch.com), Martine de Jong (10e.nl), Wim de Bie (Bieslog.vpro.nl) en onze eigen Dutchcowboy Henk de Hooge.

De lijst van vijf kandidaten is unaniem tot stand gekomen“, zegt Ton Zijp van Stichting Dutch Bloggies. “Bij het nomineren van de beste bloggers van de afgelopen tien jaar hebben we met name gekeken naar de invloed en inspiratie die van deze personen is uit gegaan. Het is dus niet per se een verkiezing van de bekendste blogger. De shortlist is een dwarsdoorsnede geworden van de Nederlandse blogosfeer: een shockblog (Geenstijl), een lifelogger (Electric Luna), een taalvirtuoos die een breder publiek in bloggen interesseerde (Wim de Bie), een blogger annex blogdesigner van het eerste uur (10e) en een zakelijk blogimperium (Dutch Cowboys).”

Om de Blogger van het Decennium te kiezen is een speciale commissie in het leven geroepen, bestaande uit: Frank Meeuwsen (auteur van het boek ‘Bloghelden’), Bloggie-winnaar Erwin Blom (mede-eigenaar van The Crowds), Sanne Walvisch (communicatie-adviseur, voormalig manager Jonge Vrouwen Online bij Sanoma Uitgevers), Ernst-Jan Pfauth (chef internet van NRC Handelsblad), Ton Zijp (bestuurslid van Stichting Dutch Bloggies) en Jeroen Mirck, de afgelopen twee jaar juryvoorzitter van de Dutch Bloggies.

De nieuwjaarsborrel van Stichting Dutch Bloggies is gratis toegankelijk voor iedereen die van bloggen houdt. Het programma op 26 januari begint om 19:00 uur.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.