Media09.01.2010

Mashable in handen van AOL?


mashable-in-handen-van-aol.jpg
mashable-in-handen-van-aol.jpg

Of de geruchten hardnekkig te noemen zijn is volgens mij niet waar. Toch duiken overal wel berichten op dat Mashable, een van de populairste blogs in de wereld, zou worden gekocht door AOL. Valleywag, onderdeel van Gawker Media en redelijk goed geinformeerd lijkt de bron te zijn van de geruchten.

Oprichter van Mashable, Pete Cashmore ook genoemd als de “Brad Pitt of the Blogosphere” is enig eigenaar en zou aan de overname 20 miljoen overhouden. De echte doorbraak van het Blog kwam nadat Mashable zich wist te vestigen in Silicon Valley. Sindsdien reist Cashmore tussen Aberdeen (Schotland) en de hotspot van het internet.

Inmiddels zijn er op Vallewag de eerste reacties van Pete Cashmore en Robert Scoble te lezen.
Pete Cashmore: “We don’t comment on speculation, but we do hold our writers in high regard and pay a competitive salary for their tireless efforts.”
Robert Scoble (via Twitter): My sources confirm that Mashable is being sold to AOL. Trying to get more details now.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.