Marketing16.11.2016

SodaStream: f*** plastic bottles


Game of Thrones sterren in Shame or Glory-campagne

Plastic flessen zijn slecht voor het milieu. Maar heb je een voorliefde voor water met bubbels, dan zit er weinig anders op dan tóch die plastic flessen in de supermarkt kopen. Er komt nu eenmaal geen bruisend water uit je kraan. Of kan het ook anders? Het antwoord is natuurlijk ja: bekijk deze Shame of Glory-campagne maar eens. En Game of Thrones-fans gaan hier wel een paar bekende gezichten tegenkomen.

SodaStream

Fans hebben ongetwijfeld Thor Bjornson (The Mountain) en Hannah Waddingham (Septa Unella) herkend. Deze Shame or Glory-campagne is bedacht door SodaStream. Het is een duurzaam alternatief voor bruiswater en met een SodaStream-apparaat kun je dus super eenvoudig thuis bruiswater maken. Dat heeft een aantal voordelen: je hoeft om te beginnen niet meer met die zware flessen uit de supermarkt te sjouwen maar eigenlijk is het grootste voordeel dat je iets goeds voor het milieu doet. Met zo’n thuisapparaat voor bruiswater verbruik je veel minder plastic en als we dat met z’n allen wereldwijd gaan doen, is er simpelweg minder vervuiling.

Game of Thrones Walk of Shame

In de campagne staat de beroemde Walk of Shame-scène uit seizoen 5 van Game of Thrones centraal. Daarin loopt Cersei naakt de Walk of Shame en hoewel de echte Walk of Shame nog veel indrukwekkender is, ga je je ook na het zien van de SodaStream-video wel even achter je oren krabben wanneer je normaal gesproken veel water uit plastic flessen drinkt.

In Nederland worden dagelijks maar liefst 1,5 miljoen kleine plastic flesjes weggegooid. Het grootste gedeelte van dit plastic afval eindigt op vuilnisbelten, verbrandingsovens, parken en oceanen. Wie thuis bubbelwater gaat maken neemt zo ook een stuk verantwoordelijkheid in de strijd tegen de vervuiling van Moeder Aarde.

Wil je meer weten over zo’n SodaStream-apparaat voor thuis, kijk dan eens op de website.