Service update: Picnic bezorgt ook op zondag je boodschappen gratis thuis

Service update: Picnic bezorgt ook op zondag je boodschappen gratis thuis

Vorig artikel Volgend artikel

Klinkt te mooi om waar te zijn toch? Op zaterdag je afbakbroodjes, jus d'orange en koffiebonen via een app bestellen en deze vervolgens op zondagochtend gewoon thuis laten bezorgen.... (of gewoon je weekboodschappen?)

Online supermarkt Picnic gaat vanaf 27 januari als eerste Nederlandse supermarkt ook op zondag boodschappen thuis bezorgen. Uiteraard hebben ze dit in diverse steden eerst uitvoerig getest. Binnen drie weken gaat Picnic in alle plaatsen waar ze nu al leveren, de zondag levering doorvoeren. Vanaf dan kunnen ze dus zeggen dat ze overal waar ze leveren, ook zeven dagen per week de boodschappen gratis en tegen de laagste prijs thuis brengen.

Picnic levert in 70 plaatsen aan ruim 275.000 huishoudens in Nederland. Met deze service update gaat de online supermarkt in op de veelvuldig gestelde vraag van haar klanten. "Men vindt het fijn om op zondagavond al de weekboodschappen in huis te hebben." Aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. Het levert ook weer werkgelegenheid op. Men verwacht namelijk zo’n 15 procent meer runners en shoppers nodig te hebben.

Kanttekening

Op zich is het logisch dat ze met deze service update komen. In het weekend heb je namelijk tijd om via de app je boodschappenlijst te maken. Daarnaast is de zondag een dag dat veel mensen doorgaans thuis zijn. Normaliter geeft Picnic aan wanneer ze bij jou in de straat langs komen. Je krijgt een vast tijdstip in een tijdslot van 20 minuten. Echter wanneer je op de dag en of avond niet thuis bent dan werkt de hele service van Picnic uiteraard niet. Dit is voor mij persoonlijk de reden waarom ik Picnic niet veelvuldig gebruik. Maar wanneer ik vanaf nu (dankzij deze service update) zaterdag vóór 22.00 uur mijn boodschappen bestel, worden ze zondag wanneer ik ook echt daadwerkelijk thuis ben bij de voordeur geleverd. We gaan het testen!

Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van...