Marketing01.05.2015

Carlsberg komt met originele campagnestunt voor de zomer


Are you beer body ready?

Biermerk Carlsberg haakt leuk in op de komende zomer. Met een advertentie in Londen vragen ze de mensen of ze bierproef lichaam hebt. Dit in tegenstellig tot de mensen die vaak vragen of je lichaam al zomerproef is.

In Londen was al een reclame te zien van Protein World’s, waar een sportieve vrouw op te zien is met de tekst “Are you beach body ready?”. Daarnaast is nu een campagne van Carlsberg te zien met de tekst “Are you beer body ready?”, hier staat een flesje bier met een gele zwembroek aan bij.

Carlsberg beer body ready
Carlsberg beer body ready

Ideaalbeeld

Hiermee gaat Carlsberg ook een beetje de strijd aan tegen het ideaalbeeld van strakke lichamen voor de zomer. Er waren ook al eerder reacties gekomen op de advertentie van Protein World. 67.000 mensen hebben een petitie getekend om tegen de advertentie te demonstreren. Anderen hebben een campagne opgezet op Facebook om tegen deze campagne in te gaan.

Protest

Inmiddels is er ook een protest gepland in Hyde Park om tegen de reclamestunt in te gaan. De tegenhanger van Carlsberg is in ieder geval wel goed ontvangen door veel mensen. Op Twitter worden er veel positieve reacties gegeven op de advertentie van het biermerk.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.