Lifestyle22.11.2022

​Drie mensen voor wie een traplift goed kan werken


In de huidige huizenmarkt is het niet altijd makkelijk om te verhuizen. Hierdoor blijven mensen langer in hun huidige woning wonen, ook als dat eigenlijk helemaal niet meer zo goed past. Een woning past bijvoorbeeld niet meer omdat de kinderen uit huis zijn of omdat er wegens gezondheid een wens is voor een gelijkvloerse woning. Voor die laatste categorie is er een oplossing: een traplift. Zo kun je zelfs in een huis met trap nog goed blijven wonen. Perfect voor de volgende categorieën mensen.

Mensen met een langdurige blessure

Een traplift installeren neemt een halve dag in beslag, dus het is niet aan te raden voor iemand met een tijdelijke blessure, maar mocht je langer in de lappenmand zitten, dan kun je een traplift overwegen. Het is een apparaat dat bij je huidige trap wordt geïnstalleerd en waarmee je omhoog of naar beneden kunt gaan zonder dat je de trap op- of af hoeft te lopen. Kamp je met een fikse knieblessure, dan kun je met je traplift toch nog naar bed ‘s avonds en ‘s ochtends naar beneden, zonder dat het gezin je bed moet verplaatsen naar de begane grond.

Ouderen

Ouderen hebben helaas eerder te maken met lichamelijke klachten. Slecht zicht, problemen met spieren: er zijn veel redenen waarom een traplift een goede oplossing kan zijn. Zeker als je al je hele leven in een huis woont, dan is het moeilijk om er weg te gaan. Je hoeft dankzij een traplift niet per se gelijkvloers te gaan wonen. Bovendien hoeven je kinderen niet bang te zijn om je onderaan de trap aan te treffen: je gaat veilig en wel naar boven en naar beneden met de stoel op rails, zodat je langer kunt blijven wonen waar je nu woont.

Mensen met overgewicht

Heb je veel overgewicht en is het te zwaar om met dat gewicht de trap op te komen (of te gevaarlijk om eraf te komen), dan kun je met een speciale variant traplift toch naar de eerste verdieping in je huis reizen. Trapliften kunnen dus veel verschillende typen mensen helpen. Stiekem vinden bijvoorbeeld ook kinderen het hartstikke leuk om met de traplift naar boven te gaan, wat het zeker niet iets maakt om je voor te schamen. Je maakt gebruik van de technologie die bestaat om op die manier je leven beter te maken en daar is helemaal niets mis mee.

Trapliften zijn sowieso nieuw te koop als tweedehands. Vaak gaan ze erg lang mee, mits er wel aan onderhoud wordt gedacht.

[Afbeeldingen © Ingo Bartussek – Adobe Stock]