Lifestyle05.12.2019

​Dit zijn de grootste ergernissen in bed


Het is niet zo aardig, maar slaap je niet net even lekkerder als je partner er niet is? Even dat grote bed voor jezelf alleen. Geen getrek aan de deken, geen ledematen in je gezicht én volledige stilte. Je kunt ‘s nachts zowel slapend als wakker enorm veel irritaties hebben in bed, dit zijn de grootste.

Een krakend bed

Of je nu wilt slapen of spannendere plannen hebt in bed, een krakend bed is voor niemand leuk. Buren kunnen er last van hebben, het kan enorm afleiden én als je niet alleen slaapt dan kun je er wakker van worden wanneer je partner omdraait. Zeker als je een lichte slaper bent, dan kan het gekraak je helemaal kriegel maken. Leuk weetje: er is ooit een track gemaakt waarin het krakend-bed-geluid wel op een goede manier werd ingezet, namelijk in Wale en Rihanna’s Bad. Maar ook dat nummer wil je niet horen als je probeert te slapen.

Snurken

Misschien is de nummer één ergernis in bed snurken. Je weet hoe dat gaat als je met een groep vrienden op vakantie gaat: er wordt altijd gevraagd wie er snurken, zodat die bij elkaar op een kamer kunnen. Snurken is niet alleen een grote zorg voor vriendengroepen, het kan vervelend zijn voor koppels en zelfs voor mensen die wel ‘s nachts het bed voor zichzelf alleen hebben. Vaak worden snurkers namelijk wakker van hun eigen gesnurk en dat betekent dat de nachtrust wordt verstoord.

Een hoge temperatuur

Heb jij een partner die heel warm wordt in bed, dan zal je daar in de winter waarschijnlijk graag gebruik van maken, maar in de zomer is het een ander verhaal. Dan wil je elkaar echt niet aanraken. Tegelijkertijd kan het ook zijn dat je wakker wordt omdat je het juist heel koud hebt. Dan heb je waarschijnlijk te maken met een partner die zichzelf graag omrolt in de deken. Even trekken, even naar wat gejammer luisteren en je kunt je kippenvel hopelijk snel bedekken met een lekker voorverwarmd stukje dekbed.

Een slecht matras

Het bed is te hard, het bed is te zacht, er is altijd wel iets te klagen over een bed. Alleen heeft dat meestal niet met het bed te maken, maar met het matras. Er zijn veel winkels die je kunnen adviseren over waar je een goed matras koopt, maar je kunt ze ook makkelijk helemaal naar wens online bestellen op Matras aan huis. Dan hoef je zelf niet met dat grote lompe ding te slepen. Hoewel dat wel een extra smoes is om daarna lekker lang te slapen.