Ampler Curt: 'Prettig in gebruik, strak design en hij knalt weg'

Ampler Curt: 'Prettig in gebruik, strak design en hij knalt weg'

Vorig artikel Volgend artikel

De Ampler Curt is een lichtgewicht en sportieve stadsfiets met weggewerkte elektronica. Een e-bike waarmee je niet alleen in de stad goed mee uit de voeten kunt. Ook voor langere afstanden is de Curt uitermate geschikt. Dat ondervond Michael Yap. Hij heeft voor ons de Curt een dagje getest.

00b24754-9680-4f3a-bbc4-f79ec03f3e42
Vertrek van huis naar werk. Michael is er klaar voor!

Woon-werkverkeer Ampler Curt

Roosendaler Michael Yap is advocaat. Michael moet elke dag voor zijn werk van Roosendaal naar Bergen op Zoom rijden. Voor ons deed hij dat een dag op de e-bike van Ampler.

,,Als fanatieke fietser op een racefiets, mountainbike en een gewone stadsfiets was dit mijn eerste ervaring met een e-bike. Een ervaring die smaakt naar meer!"

Michael is zeer te spreken over de 'looks' van de e-bike uit Estland: ,,Het uiterlijk van deze Ampler Bike doet je niet direct aan een e-bike denken. Prettig in gebruik, strak design. Design doet het gewoon goed, vooral de achterlamp verwerkt in de zadelpen. Schitterend!"

,,Deze e-bike trapt heerlijk weg, geen weerstand, als forens van en naar Bergen op Zoom vanuit Roosendaal (ruim 10 kilometer) is het een zeer goed alternatief voor de auto en dus veel gezonder en duurzamer."

Michael is een sportieve fietser en ook wel op zoek naar een beetje snelheid. ,,Hij knalt weg en het kost geen enkele moeite om de 25 km/h vast te houden."

c60bd38b-c444-428e-8ea7-fc46f5ad3857
Onderweg even een mooie foto maken.

Ampler Curt: Rauw. Ongetemd. Snel.

Curt is een snelle en brutale stadsfiets zonder spreekwoordelijke toeters en bellen. De fiets bevat alleen datgene wat je écht nodig hebt voor een ongeremde rit. Het sterke frame, de voorvork van carbon en het rechte stuur geven Curt een atletisch uiterlijk terwijl het gewicht laag blijft met slechts 13,5 kg. Gecombineerd met de sportieve geometrische vormen is Curt een fiets waarmee je behendig door de dag zoeft, net als een echte racefiets.

Geconfigureerd voor snelheid

Curt is verkrijgbaar in een single- en 10-speed variant, kies de versie die het beste bij jou past. De single-speed variant is voorzien van een Gates Carbon beltdrive die de aandrijflijn van de Curt schoon, stil en onderhoudsvrij houdt. De Shimano Deore M6000 shifter en derailleur zorgen er bij de 10-speed variant voor dat zelfs de steilste heuvels vlak aanvoelen. Actieradius is 70 km.

Check onderstaande video voor een impressie van de Curt.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...