Technology07.05.2014

Google Classroom geeft lesgeven nieuw toekomstperspectief


google-classroom-geeft-lesgeven-nieuw-to.jpg
google-classroom-geeft-lesgeven-nieuw-to.jpg

Een baan als docent bestaat uit meer dan lesgeven. Buiten de lestijden begeven docenten zich in bergen papierwerk en verslagen die nagekeken moeten worden. Vroeg opstaan om tentamens na te kijken is voor de meeste docenten niet geheel onbekend. Google is vanaf nu de helpende hand en maakt met Classroom het leven van docenten makkelijker.

Wat is Google Classroom?
Google Classroom is onderdeel van de Google Apps for Education Suite. Met Google Classroom kunnen docenten makkelijker opdrachten organiseren en verspreiden. Ook is het mogelijk om via het programma leerlingen van feedback te voorzien. Van Google Classroom kunnen we het gemak verwachten dat we gewend zijn van vrijwel alle Google producten. Alles werkt simpel, snel en makkelijk en door de inzet van Classroom hebben docenten meer tijd om les te geven en ook voor studenten wordt het leerproces beter.

Wat kun je met Google Classroom?
Google Classroom kan gezien worden als de voormalig ontbrekende factor tussen Google Docs, Drive en Gmail. Het programma is een helpende factor voor docenten om meer overzicht te krijgen in de vele ingeleverde opdrachten en papierwerk. Met het programma kunnen docenten snel zien welke leerlingen bepaalde opdrachten niet op tijd hebben ingeleverd. Daarnaast kan een verslag direct worden beargumenteerd en beoordeeld.

Ook kunnen docenten met behulp van Classroom mededelingen plaatsen, vragen stellen en communiceren met de studenten. Classroom maakt zelf nieuwe Drive mappen aan voor elke opdracht en voor iedere student die wordt toegevoegd in de applicatie. Zo is het ook voor de studenten makkelijker om te zien welke taken nog uitgevoerd moeten worden.

google-classroom.jpg
google-classroom.jpg

Hoe zit het met privacy?
Google belooft dat alle projecten en communicatie binnen Classroom nooit zal worden verkocht aan derden. De applicatie is gratis voor scholen en bevat geen advertenties. Alle informatie blijft dus binnen de groep en is beveiligd. Google mikt op september dit jaar wat betreft de wereldwijde livegang van deze applicatie. In onderstaande video is een preview te zien van Google Classroom.