Technology03.10.2011

Google+, voorbereiden op de bedrijvenpagina’s?


google-voorbereiden-op-de-bedrijvenpagin.jpg
google-voorbereiden-op-de-bedrijvenpagin.jpg

Google is nu in openbare beta. Dat betekent dat je alleen een Google account hoeft aan te maken om lid te worden van G+. Helaas maakt Google zelf nog steeds niet bekend hoeveel gebruikers er zijn. Ze weten het echter wel en monitoren constant wat er gebeurt. In de tussentijd heeft Google al meer dan 100 updates geintroduceerd. En er komen er nog meer aan. Een update waar velen op wachten is de invoering van Business Pages of in goed Nederlands bedrijvenpagina’s. Hoewel ze er nog niet zijn is het goed om je alvast te verdiepen in de mogelijkheden van G+ voor jouw organisatie. Of je nou ZZP-er bent of een grote organisatie vertegenwoordigt.

Waarom verdiepen in of voorbereiden op G+ bedrijvenpagina’s? We hebben al twitter en facebook en G+ heeft nog helemaal niet veel gebruikers.

Daar zijn en paar korte antwoorden op:

– Google Plus heeft nu 50 miljoen geschatte gebruikers en iedere dag komen er meer bij, ook in Nederland. Zorg dat je een voorsprong hebt op je concurrentie. 

– Je aanwezigheid op Google Plus is ook weer van invloed op de zoekresultaten in Google. En topposities in Google zijn nooit verkeerd.

– G+ is door de fijnmazige privacy en publicatie instellingen, een veel schaalbaarder sociaal netwerk, zowel voor individu als organisatie. Dat vereist de nodige kennis om daar goed op in te kunnen spelen, dus begin nu alvast. 

– G+ heeft minder leden, maar loopt voor op het ontwikkelen van manieren van communiceren met je netwerk van klanten en relaties. Van indelen en benaderen van groepen tot gebruik van live video. Zo zal bijvoorbeeld in de nabije toekomst ook een Quora-achtige functionaliteit worden toegevoegd.

Wat moet je alvast weten om een begin met g+ te maken?

1. De profielpagina

Zonder gegevens op je profielpagina weet niemand wie je bent of wat je doet. Hoewel we nog niet precies weten hoe bedrijvenpagina’s eruit gaan zien kunnen we wel alvast kijken naar een standaard persoonlijke profielpagina. Ford heeft bijvoorbeeld al wel een officiele pagina als een van de weinigen. Klik op het logo van Ford om een aardgheidje te zien. Op de profielpagina staan alle items die Ford heeft gedeeld.
fordjpg

Op het About gedeelte is ruimte voor een kleine bio, verwijzing naar locaties en de mogelijkheid om links te maken naar eigen sites of andere relevante sites. Verder kunnen de foto’s op diverse manieren gerbuikt worden. Zoals deze van ene James Vreeken. Ik vraag me overigens af hoe lang dit zo blijft met de nieuwe Timeline van facebook waar een veel grotere afbeelding mogelijk is.

Met de hulp van een goede designer is er iets moois te maken van een bedrijvenpagina. Net zoals bij twitter en facebook. Het zou me niet verbazen als de design mogelijkheden voor bedrijvenpagina’s uitgebreider zullen zijn dan voor persoonlijke profielen.

2. Interactie

 Het hart van g+ is echter de manieren waarop je kunt communiceren met de gebruikers van het platform. 

1. Een op een, je kunt persoonlijk communiceren met gebruikers over je dienst of produkt.

2. Van een naar een specifieke groep, maar niet openbaar.

3. Van een naar een specifieke groep in het openbaar.

4. Naar iedereen die jou volgt.

5. Faciliteren van een gesprek tussen de mensen die je volgen over jouw dienst of produkt. In het openbaar of afgesloten. Ook door middel van video.

Daarnaast hebben gebruikers allerlei tools om de zenders van informatie te managen. Dat varieert van het negeren van een bepaald bericht tot het compleet blokkeren van een hele groep gebruikers in een keer. Oftewel de gebruiker zit aan het stuur en de hoeveelheid volgers die je hebt zegt nu nog minder of je daadwerkelijk gelezen wordt.

3. Hoe in te spelen op die interactiviteit?

De realiteit is dat Google Plus op een zodanige wijze in elkaar zit dat je eraan moet deelnemen om de impact te begrijpen. Je kunt nog lang wachten op onderzoeken, maar zelf deelnemen zal je daar het meeste over leren. De mogelijkheden zijn gigantisch, helemaal met integratie van andere Google diensten. Maar hoe krijg je het fingerspitzengefuhl van die mogelijkheden?

1. Maak in de eerste plaats een account aan op g+. Er zijn nog geen bedrijvenpagina’s maar om een pagina onder je eigen naam te openen met bedrijfsgegevens kan geen kwaad.

2. Observeer hoe mensen er met elkaar omgaan. Voeg mensen toe, ga niet kijken of je vrienden erop zitten, maar kijk of je vreemden zitten die in jouw interessegebied zitten of die van jouw doelgroep of markt. 

3. Geef commentaar en plaats zelf ook berichten. Ga het gesprek aan en merk hoeveel vrijer je bent om g+ in vergelijking met twitter en facebook. Zie en voel de kansen en gevaren die daar in zitten. 

4. Experimenteer met de diverse mogelijkheden voor de desktop en mobiel. Hangouts moet je zeker een keer uitproberen (o.a. ook via de mobiel), lange stukken tekst, foto’s, de plus 1 knop op Google Plus en hoe de Plus 1 knop op je site werkt.

5. Verdiep je ook in de mogelijkheden die de andere Google diensten bieden. Dat is niet direct gerelateerd aan communicatie met je netwerk, maar kan veel dingen vergemakkelijken.

Als je bovenstaande toepast dan zul je merken dat de gemiddelde g+ gebruiker graag zijn onderbouwde mening deelt. Men verwacht ook dat een bedrijf de discussie met de relatie aan zal gaan. G+ is daarmee een plek die de kans biedt om thoughtleader te worden op jouw terrein. 

Met dank aan Ewout Wolff en andere g+ gebruikers. Bezoek mijn profiel op g+: Brendan Thesingh of mijn blog. Reageer daar of hieronder als je vragen hebt of commentaar kwijt wilt! Liefst op g+, want dan kun je de kracht ervan echt ervaren.

bthesingh@gmail.com

Brendan Thesingh

Brendan heeft meer dan 10 jaar ervaring in het leiding geven aan online projecten en professionals. Van database tot multimedia extravaganza.

Verder lezen over Bedrijven

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

Deze jaarlijkse lijst biedt een overzicht van de 15 beste werkplekken voor professionals om op dit moment carrière te maken in Nederland. Het is dit jaar een mix van bedrijven in tech, financiën, consumentengoederen en logistiek.

Social Media16.04.2024

Dit zijn volgens LinkedIn de beste bedrijven voor carrièreontwikkeling in 2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

Het inrichten van een kapsalon is meer dan alleen het kiezen van mooie meubels en decoraties. Het gaat om het creëren van een ruimte die zowel functioneel als uitnodigend is voor je klanten en medewerkers. Hier zijn enk...

DC Business09.04.2024

​Waar moet je op letten bij het inrichten van jouw kapsalon?

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

In een wereld waar technologie razendsnel evolueert en bedrijfsprocessen steeds complexer worden, is de behoefte aan softwareoplossingen die naadloos aansluiten op specifieke bedrijfsbehoeften urgenter dan ooit. Maatwerk...

Technology28.03.2024

​Hoe gepersonaliseerde software innovatie aandrijft

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Logitech heeft deze week 2 nieuwe webcams onthuld voor zowel consumenten als bedrijven die behoefte hebben aan videovergaderingen in de hoogste kwaliteit, compleet met het meest uitgebreide aanbod aan features dat Logite...

Gadgets07.03.2024

Nieuwe webcams van Logitech: MX Brio & MX Brio 705 for Business

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

Expatfile is een toonaangevend Amerikaans belasting- en financieel technologiebedrijf dat een gebruiksvriendelijk belastingplatform biedt aan Amerikanen die in het buitenland wonen. Het bedrijf heeft een innovatieve oplo...

DC Business29.02.2024

Expatfile vereenvoudigt FBAR-aangiftes voor Amerikanen

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

Als ondernemer is het erg belangrijk om goed verzekerd te zijn voor potentiële risico’s die op kunnen treden. De kredietverzekering is nog een vrij onbekende verzekering voor ondernemers. Dit is onterecht, omdat deze...

DC Business25.02.2024

​Dit is waarom jij als ondernemer een kredietverzekering moet hebben

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt

Kanban: je hebt er misschien weleens van gehoord. Zeker in een corporate omgeving wordt er vaak met Kanban gewerkt. Maar vaak wordt het niet volop ingezet: het is namelijk op veel meer banen van toepassing dan mensen vaa...

Online13.02.2024

​Waarom een Kanban-training voor veel beroepen werkt

​Van zzp naar zmp: denk aan de verplichte RI&E!

Eind 2023 waren er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ruim 1,5 miljoen mensen als zelfstandige werkzaam. Het overgrote deel hiervan biedt producten of diensten aan als zzp’er, een zelfstandige zonder person...

DC Business31.01.2024

​Van zzp naar zmp: denk aan de verplichte RI&E!

Verder lezen over Communicatie

Veiligheidskunde opleiding? Bekijk hier de tips!

In een wereld waar veiligheid steeds belangrijker wordt, is het essentieel om goed opgeleide professionals te hebben die kunnen zorgen voor een veilige werkomgeving. Een opleiding in veiligheidskunde kan de juiste basis...

Lifestyle23.12.2023

Veiligheidskunde opleiding? Bekijk hier de tips!

Woord van het jaar 2023: Graaiflatie

Traditioneel wordt aan het eind van elk jaar door de Dikke van Dale het woord van het jaar gekozen. Dat wil zeggen, wij kunnen daar allemaal een woordje bij meespreken door aan de verkiezing mee te doen en onze stem uit...

Nieuws19.12.2023

Woord van het jaar 2023: Graaiflatie

Zowel in Nederland als België wordt flink gegraaid
​World Emoji Day: zo gebruik je emoji op de werkvloer

Het is World Emoji Day en dat betekent dat we vandaag even stilstaan bij het gebruik van emoji. Specifiek op de werkvloer. Hoe we ze privé gebruiken, dat hebben de meeste mensen prima voor elkaar, maar zakelijk gezien w...

Online17.07.2023

​World Emoji Day: zo gebruik je emoji op de werkvloer

​Zo zorg jij voor een tevreden en ijzersterk team op de werkvloer!

Er zijn waarschijnlijk maar weinig personen in leidinggevende functies die er niet naar streven hun team zo gelukkig mogelijk te maken. De vraag is wat er nodig is om werknemers op den duur gemotiveerd te houden? Vooral...

DC Business21.10.2022

​Zo zorg jij voor een tevreden en ijzersterk team op de werkvloer!

Een walkie-talkie-functie voor iPhone: dit is het nut ervan

Misschien deed je het vroeger met blikjes of van die plastic apparaatje van Fisher Price: een walkie-talkie is al jaren populair kinderspeelgoed, maar uiteraard heeft ook de echte variant een belangrijke functie. De hulp...

Mobile10.06.2022

Een walkie-talkie-functie voor iPhone: dit is het nut ervan

Kun je straks in het Metaverse een praatje maken met een Peruaan?

In een nieuwe update heeft Mark Zuckerberg van Meta meer verteld over kunstmatige intelligentie en wat zijn plannen hiermee zijn voor het metaverse. Die blijken vooral te draaien om vertalen. Dat taal belangrijk is in he...

Metaverse23.02.2022

Kun je straks in het Metaverse een praatje maken met een Peruaan?

Agentschap Telecom legt nu ook WhatsApp en Skype onder de loep

Het Agentschap Telecom (AT) kennen we natuurlijk vooral van haar acties en toezicht rondom mobiele telecomdiensten, zendamateurs en andere draadloze diensten en apparatuur. Vanaf dit jaar heeft het Agentschap besloten da...

Mobile17.02.2022

Agentschap Telecom legt nu ook WhatsApp en Skype onder de loep

​Gebruik je telefoon als een WalkieTalkie met Microsoft Teams

Microsoft Teams is bekend als zakelijke tool om videomeetings mee te houden, presentaties mee te geven en bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken mee te voeren in coronatijden. Het is enorm gegroeid in een korte tijd, wat me...

Online17.01.2022

​Gebruik je telefoon als een WalkieTalkie met Microsoft Teams

Verder lezen over Online Marketing

​OBI4wan, Spotler en Squeezely samen verder als één organisatie

OBI4wan, Spotler Nederland en Squeezely integreren hun operationele bedrijfsvoering en gaan verder als één organisatie onder de naam Spotler NL. Alle drie de bedrijven zijn al geruime tijd onderdeel van de Spotler Grou...

Marketing06.03.2024

​OBI4wan, Spotler en Squeezely samen verder als één organisatie

​Community Manager Appreciation day: wat doet een Community Manager?

Het is vandaag de internationale dag van het waarderen van communitymanagers. Maar er is tegelijkertijd veel vaagheid over deze vrij moderne rol. Dat komt mede omdat deze rol in het ene bedrijf veel omvattender is dan in...

Online22.01.2024

​Community Manager Appreciation day: wat doet een Community Manager?

​Deze merken hebben Snapchat helemaal begrepen

Snapchat is een van de meest populaire social media onder jongeren en dat maakt het voor bijvoorbeeld bedrijven een heel interessante plek om aanwezig te zijn. Maar is alleen aanwezig zijn en het standaard adverteren gen...

Social Media28.12.2023

​Deze merken hebben Snapchat helemaal begrepen

​Google: ‘Dit zijn de digitale marketingtrends van 2024’

Het zijn de laatste weken van 2023 en iedereen is bezig met het nieuwe jaar: wat zijn de trends, wat verwachten we? Google helpt je een handje door een beetje sturing te geven: dit is wat er volgens de zoekmachinegigant...

Marketing14.12.2023

​Google: ‘Dit zijn de digitale marketingtrends van 2024’

Growth hacken: waarom dat anno 2023 zo populair is

Growth hacken, het klinkt als iets wat met cybercrime te maken heeft, maar niets is minder waar. Het betekent vooral het slim inzetten van het internet om groei mogelijk te maken. Een trend die al in 2014 vanuit de Veren...

DC Business26.10.2023

Growth hacken: waarom dat anno 2023 zo populair is

10 slimme, toepasbare lessen over marketing en werk vanaf Inbound 2023

De afgelopen dagen was het druk in Boston, want Hubspot hield zijn jaarlijkse bijeenkomst Inbound 2023. AI voerde, mede door aankondigingen van het bedrijf, de boventoon, maar er waren ook veel leuke, inspirerende en amb...

Marketing08.09.2023

10 slimme, toepasbare lessen over marketing en werk vanaf Inbound 2023

HubSpot komt met HubSpot AI: generatieve AI voor MKB’s

HubSpot heeft tijdens zijn jaarlijkse evenement Inbound onthuld AI-functonaliteit toe te voegen aan zijn software. Er komt een speciaal HubSpot AI-gedeelte waarin allerlei functionaliteiten met kunstmatige intelligentie...

Marketing06.09.2023

HubSpot komt met HubSpot AI: generatieve AI voor MKB’s

HEMA lanceert SLAYMA Roblox-collectie in de populaire game

HEMA lanceert als eerste Nederlandse merk een collectie op Roblox. Het maakt deel uit van de SLAYMA summer school-campagne van het merk. Het is voor het eerst dat een merk uit ons land Roblox inzet binnen een marketingca...

Marketing18.08.2023

HEMA lanceert SLAYMA Roblox-collectie in de populaire game

Rookworstkettingen, tompoucejurkjes en hotdogtasjes