Technology01.09.2010

Google gaat vanaf vandaag ook grafische SVG files indexeren


google-gaat-vanaf-vandaag-ook-grafische-.jpg
google-gaat-vanaf-vandaag-ook-grafische-.jpg

Volgens een mededeling op Google’s Official Webmaster Blog start Google vandaag met het crawlen en indexeren van zogenaamde SVG-files. Dit zijn illustraties gebaseerd op XML formaat van Scalable Vector Grafics. SVG toepassingen komen uit het open-standaard wereld en is een manier van vormgeven van grafische elmenten op (home)pages van website. Daarmee is de indrukwekkende lijst van files die Google voor zijn zoekmachines indexeert weer verder uitgebreid.In zijn blog heeft Google het over: “We’re big fans of open standards, and our mission is to organize the world’s information, so indexing SVG is a natural step.”

Google verwacht voor het volledig crawlen en indexeren van VG plaatjes wel enige tijd nodig te hebben maar onderstaande grafic is de eerste SVG die vandaag uit de Google index werd getoond:

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.