Gaming02.08.2020

Shooterreeks Halo krijgt voor het eerst free-to-play multiplayer


Halo Infinite, kom maar door

De multiplayermodi van Halo: Infinite wordt free-to-play. Microsoft heeft dit bevestigd nadat hierover informatie lekte. Het stond op een winkelpagina van het Britse Smyths Toys, evenals de informatie dat het spel een framerate van 120 fps kan halen.

Xbox Live

Over het algemeen is Microsoft tot op heden nooit zo van het free-to-play-model geweest, maar het lijkt erop dat het geïnspireerd is door spellen zoals Fortnite, die enorme stromen aan mensen trekken. Normaliter is er voor online gamen op een Xbox altijd een Xbox Live-abonnement nodig, dat zo’n drie tientjes per jaar kost.

Echter betekent free-to-play dat een game gratis speelbaar is. Dat betekent dus iets meer dan alleen de kosten besparen van een abonnement op online gamen. Het spel zelf, of tenminste dit multiplayergedeelte, moet dan ook gratis zijn. Waarschijnlijk wordt dit opgelost zoals we eerder hebben gezien bij Call of Duty: Warzone: met een aparte app. De hoofdgame, dus bijvoorbeeld de singleplayer van Halo: Infinite, dat blijft wel een spel om aan te schaffen.

xCloud

Het is een interessante kwestie, want het lijkt er steeds meer op dat Microsoft van Xbox Live af wil. Het heeft immers ook Xbox Game Pass, waar binnenkort de cloudstreamdienst xCloud aan wordt toegevoegd. Met het Xbox Game Pass-abonnement krijgen gamers toegang tot een bibliotheek met games die gratis downloadbaar zijn. Games die van een Microsoft Studio komen, worden vaak al op de releasedag toegevoegd aan die bibliotheek.

Wil je meer weten over Halo Infinite, kijk dan de onderstaande video. Hierin toont Microsoft meer van de singleplayer van het spel van 343 Industries. Alleen de singleplayer, want rond die multiplayer blijft het tot op heden angstvallig stil. Boze tongen beweren dat de multiplayer vertraging heeft opgelopen maar dit wordt door 343 ontkend, zo schrijft Ars Technica.

Halo Infinite

Sowieso krijgt ontwikkelaar 343 Industries veel over zich heen de laatste tijd. De bovenstaande video wordt hevig bekritiseerd door de graphics. De studio heeft gezegd dat het begrijpt waar de kritiek vandaan komt, maar dat de stijl van het spel bewust klassiek is. Dat dingen er nu nog erg plat uitzien en dat bijvoorbeeld de aanlichting te wensen overlaat, dat neemt de studio ter harte. Het zegt te luisteren naar de community.

Kortom, 343 Industries zal nog wel wat aanpassingen doen en het is te hopen dat dat niet betekent dat de game vertraging oploopt. De nieuwe Halo is namelijk dé launchgame van Xbox Series X, de nieuwe console van Microsoft, waarvan we overigens nog steeds geen releasedatum weten, behalve ‘feestdagen 2020’.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Xbox

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

De zwarte Xbox Series X kennen we: maar Microsoft schijnt ook een witte variant in de maak te hebben. Het apparaat is nagenoeg identiek aan de zwarte, maar komt behalve in een andere kleur ook zonder disc drive. Xbox Ser...

Gaming28.03.2024

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

In 2023 vond er bij meer dan een derde van de gamestudio’s een ontslagronde plaats. In 2024 zet die trend voort. In de maand februari alleen al hebben we alweer bij diverse studio’s gezien dat er mensen moesten vertr...

Gaming02.03.2024

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

Slagveld kent vele slachtoffers
De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Het klinkt raar. Xbox-exclusive, want dat is het bij dezen dus niet meer. Pentiment is nu uit op Nintendo Switch en hoewel dat geen titel wordt die miljoenen mensen tegelijkertijd gaan spelen, is het wel degelijk een his...

Gaming22.02.2024

De eerste Xbox-exclusieve game is nu uit op Nintendo Switch

Er komen 4 Xbox-exclusieve games naar PS5 en Switch

Het is eindelijk duidelijk: Xbox heeft inderdaad besloten om games die eerder exclusief waren op de Xbox One of Series S, nu te laten verschijnen op PlayStation 5 en Nintendo Switch. Gamers reageren er gemengd op.

Gaming15.02.2024

Er komen 4 Xbox-exclusieve games naar PS5 en Switch

​Brengt Microsoft al zijn grote games uit op PlayStation?

Microsoft schijnt grote plannen te hebben deze lente. Zijn hele strategie maakt een flinke ommezwaai en het zou van plan zijn om grote games als Indiana Jones and the Great Circle en Starfield ook op PlayStation 5 en Nin...

Gaming05.02.2024

​Brengt Microsoft al zijn grote games uit op PlayStation?

​9 redenen waarom mensen het over de game Palworld hebben

Palworld, vriendjeswereld: het moet meer worden opgevat als een soort Happy Tree Friends. Palworld is een nieuwe game waarin heel schattige diertjes met heel grote guns op de proppen komen om elkaar iets aan te doen. Pal...

Gaming24.01.2024

​9 redenen waarom mensen het over de game Palworld hebben