Gaming17.02.2016

‘Playstation VR verschijnt in de herfst’


Volgens CEO van GameStop

Hoeveel kost een Virtual Reality machine en wanneer verschijnt het op de markt? Het zijn vragen waar we langzaam een antwoord op krijgen. Oculus VR bekende al kleur, Valve en Sony houden de lippen nog stevig op elkaar. Via-via horen we echter steeds meer over de laatste partij.

De prijs van de Playstation VR is nagenoeg bekend. Sony wilde enkel zeggen dat het ‘net zoveel als een console zou kosten’, maar drie Zwitserse webwinkels gaven per ongeluk al het bedrag vrij. Als we Brack, Techmania en Internet.ch mogen geloven, zal de machine tussen de 450 en 500 euro gaan kosten.

Wanneer de Playstation VR uitkomt was echter nog een groot vraagteken. Sony bleef hier over zwijgen. Waarschijnlijk wachten ze tot de E3, de invloedrijkste gamebeurs van de wereld voordat ze met een definitieve datum komen.

Dat lijkt niet meer te hoeven. Paul Raines, de CEO van GameStop, vertelde Fox News dat ‘de Playstation VR deze herfst zal uitkomen en dat ze nog in gesprek zijn met de andere partijen’. GameStop is een van de grootste winkelketens, dus zijn woord legt gewicht in de schaal.

Raines is overigens ook optimistisch over de VR markt. Hij verwacht dat het in 2025 80 miljard dollar waard zal zijn.

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.