Gaming11.11.2015

Nintendo Direct keert donderdag terug


Met Satoru Shibata als presentator

Het was lang wachten op een nieuwe Nintendo Direct. Na het overlijden van president – en presentator – Satoru Iwata zond Nintendo vijf maanden lang geen uitzending meer uit. Tot deze week. Komende donderdag verschijnt weer een nieuwe aflevering.

De consolemaker maakte dit vandaag bekend. De president van Nintendo Europa, Satoru Shibata, zal de nieuwste uitzending voor zijn rekening nemen.

Shibata zal in ieder geval een ‘reeks aan updates voor de Wii U en Nintendo 3DS bespreken’. Naar verwachting zal ook de Nintendo Badge Collection app, nieuwe beelden van Star Fox Zero en het eerste Smash Bros. DLC karakter de revue passeren.

De grote vraag is alleen: komt er nog een grote aankondiging? Om gelijk één ding te temperen: het veelbesproken, maar nog mysterieuze project NX zal het niet worden. Die staat nog steeds voor volgend jaar gepland.

Andere kandidaten klinken waarschijnlijker. Shigeru Miyamoto had de ontwikkeling van Pikmin 4 al toegegeven. Ook zijn er sterke geruchten over een mogelijke HD versie van Legend of Zelda: Twilight Princess. Of komt er wellicht toch iets anders? Donderdag weten we meer.

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.