Gaming26.05.2016

‘Microsoft werkt aan Xbox One-Two’


Aankondiging mogelijk deze E3

Langzaam aan kruipen we weer naar de E3 toe en geven de grote ontwikkelaars alvast wat voer om ons lekker te maken voor de presentaties. Volgens diverse bronnen van Kotaku gaat Microsoft hierin groot uitpakken door niet alleen veel, maar ook grote veranderingen aan te kondigen. Hieronder lees je summier wat je kunt verwachten.

Microsoft zal dit jaar twee nieuwe consoles gaan onthullen en dan mogelijk tijdens de E3, te noemen de Xbox One-Two (nog niet de officiële naam), die vier keer zo krachtig zou moeten zijn als de huidige generatie. De tweede betreft een kleiner en slanker model, maar met de grotendeels dezelfde specificaties als de huidige Xbox One. Deze zou 40% kleiner worden dan de huidige en daarmee de kleinste Xbox ooit worden. De verkleinde versie zal ook 4K voor video-content gaan ondersteunen en zal vergezeld worden door een herontworpen controller. Denk hierbij aan een andere kleurstelling en wat afgevlakte knoppen. De verwachting is dat de kleinere versie medio augustus beschikbaar is in de winkels.

Een concept-visie voor een Xbox One Slim(niet officieel uitgegeven door Microsoft)
Een concept-visie voor een Xbox One Slim(niet officieel uitgegeven door Microsoft)

Nu snel terug naar het grote nieuws, oftewel de Xbox One-Two. Het gerucht is dat Microsoft de console nog niet zo snel wilde presenteren, maar zich geforceerd voelde door de aankondiging van de verbeterde versie van de Playstation 4 en aanwezigheid hiervan tijdens de E3. Als de One-Two dus wel gepresenteerd gaat worden tijdens de E3 zullen we de console zelf pas op zijn vroegst in 2017 moeten verwachten volgens de geruchten. Microsoft wil met deze verbeterde console hun concurrent Sony overtroeven op gebied van grafische rekenkracht. De verwachting is dat de console 6 teraflops aan kracht gaat krijgen waar de vernieuwde PS4 het met 4.14 teraflops gaat doen.

Het idee achter de One-Two is dat het gezien moet worden als een evolutie van de huidige console en een soort tussenstap voordat er echt een nieuwe Xbox op de markt komt. De huidige Xbox One titels zullen gewoon werken op de One-Two. Andersom zal dit wellicht lastig worden, maar hier is nog geen info over bekend. Verder zal de console ingebouwde VR ondersteuning gaan bieden en zou Microsoft bezig zijn een deal te sluiten met Oculus om Rift ondersteuning naar de console te brengen. Een prijs voor de One-Two is nog niet bepaald en wordt pas in 2017 verwacht.

Zal Microsoft weer zo groot uitpakken dit jaar?
Zal Microsoft weer zo groot uitpakken dit jaar?

Verder zal Microsoft nog een klein streaming apparaat gaan introduceren, soortgelijk aan de Chromecast, waarmee content gestreamd zal kunnen worden voor een prijs van rond de 100 dollar. Hiernaast zal er ook nog een grotere versie komen waarmee buiten het streamen van video ook kleinschalige games gespeeld zouden kunnen worden. Deze zal een iets kleiner formaat hebben dan de Xbox One en zal rond de 175 dollar gaan kosten.

Als laatste zal Microsoft nog iets gaan roepen over het samenvoegen van het Xbox Live platform tussen Xbox en Windows 10. Sommige games zullen in de toekomst op beide platformen speelbaar zijn, waaronder de eerstvolgende Halo-titel.

Tot zover dus best een hoop informatie vanuit het kamp van Microsoft. Hoewel het betrouwbare bronnen zijn blijft het tot de officiële presentatie dus even afwachten wat wel en niet waar blijkt te zijn. Het biedt in ieder geval weer een blik op de toekomst voor games vanuit de visie van Microsoft.

Robin Sprokkereef

Robin speelt alles wat los en vast zit zo lang hij zich kan herinneren. Heeft een passie voor PC's, motors en reizen