Gaming06.07.2020

​Microsoft komt 23 juli met Xbox Series X Games Showcase


Hoewel Microsoft vroeger was met het tonen van zijn console, loopt het ongeveer gelijk met Sony waar het gaat om game-aankondigingen voor de nieuwe generatie. Xbox Series X kan al rekenen op een mooi lijstje, maar daar horen we natuurlijk graag meer over. Gelukkig kan dat: 23 juli presenteert Microsoft een deel van de games die naar Xbox Series X komen.

Xbox Games Showcase

Donderdag 23 juli leren we meer over de games die Xbox Series X zullen gaan sieren. We hopen dan natuurlijk ook meer te leren over de console zelf: wanneer komt hij nou precies uit? Wat kost hij? We achten de kans niet heel groot dat Microsoft daarover uitspraken zal doen. Het heeft heel duidelijk gezegd dat het om de spellen gaat en het heet dan ook Xbox Games Showcase.

Er zijn ditmaal geen titels te zien van studio’s die niet Microsofts eigendom zijn. Het gaat alleen om first-party-spellen. Denk bijvoorbeeld aan Halo, wat waarschijnlijk de eerste game is die in menig gamerbrein opkomt als het gaat om typische Microsoft-titels. Halo Infinite moet een van de toptitels van de nieuwe console worden.

Xbox Game Studios

Microsoft heeft eerder al aangegeven dat er 15 Xbox Game Studios zijn die aan spellen werken voor de aankomende console, onder wie Obsidian (The Outer Worlds), Double Fine (Psychonauts 2) en Ninja Theory (Hellblade: Senua’s Sacrifice). Het is nog maar afwachten van welke studio we ook daadwerkelijk te zien krijgen waar het mee bezig is.

Alle games die van Xbox Game Studios komen hebben twee voordelen. De eerste is dat ze allemaal deel zullen uitmaken van de abonnementsdienst Xbox Game Pass. De tweede is dat ze allemaal gebruikmaken van Smart Delivery. Dat betekent dat het niet uitmaakt op welke Xbox-console je wil spelen: je koopt de game eenmaal en kunt hem dan spelen op de meest optimale wijze voor die betreffende console.

Wil je zien wat Microsoft te tonen heeft? Dat kan via Twitch, YouTube of een van de vele andere kanalen waarop Microsoft deze Games Showcase uitzendt. Donderdag 23 juli om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Xbox

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Een heleboel nieuwe trailers, een heleboel nieuwe datums en al met al een heleboel lekkers op gamegebied: dit is Summer Game Fest 2024.

Gaming09.06.2024

Summer Game Fest 2024: 15 aankondigingen die je moet weten

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

Microsoft heeft na veel vragen alvast laten weten dat Call of Duty: Black Ops 2 al meteen vanaf dag 1 op Xbox Game Pass staat. Bedankt Activision-overname.

Gaming28.05.2024

Call of Duty: Black Ops 6 komt direct uit op Xbox Game Pass

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Morgen is het na vele jaren aan Senua's Saga: Hellblade II om ons weg te blazen en we hebben vier keer bewijs dat dat ook wel gaat gebeuren.

Gaming20.05.2024

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Voor het tweede jaar op rij schittert Max Verstappen op de cover van EA SPORTS officiële videogame van het 2024 FIA Formula One World Championship.

Gaming16.04.2024

Max Verstappen wederom op cover EA SPORTS F1 24

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Microsoft is van plan om een virtuele chatbot aan zijn Xbox-gameconsole toe te voegen. Het gaat dan om een chatbot die door middel van kunstmatige intelligentie helpt bij de klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan vragen d...

Gaming05.04.2024

Xbox krijgt een AI-chatbot die nu al tegenvalt

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

De zwarte Xbox Series X kennen we: maar Microsoft schijnt ook een witte variant in de maak te hebben. Het apparaat is nagenoeg identiek aan de zwarte, maar komt behalve in een andere kleur ook zonder disc drive. Xbox Ser...

Gaming28.03.2024

Komt er een witte, discloze Xbox Series X?

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

In 2023 vond er bij meer dan een derde van de gamestudio’s een ontslagronde plaats. In 2024 zet die trend voort. In de maand februari alleen al hebben we alweer bij diverse studio’s gezien dat er mensen moesten vertr...

Gaming02.03.2024

​Ontslagen in de game-industrie beïnvloeden ook jouw gamebeleving

Slagveld kent vele slachtoffers