Korte levensduur PS5 DualSense-controller

Korte levensduur PS5 DualSense-controller

Maar 417 uur

Vorig artikel Volgend artikel

Er staat een opmerkelijke video online waarin een PS5 DualSense-controller uit elkaar wordt gehaald en de videomakers een bijzondere ontdekking doen. De PS5 DualSense-controller zou maar iets meer dan 400 uur meegaan.

Gebruikers ervaren al lang problemen met de controller

Kort na de release van de PS5, eind vorig jaar, begonnen veel gebruikers drift-problemen te ondervinden met de joystickjes op de controller.

In de video van iFixit laten ze zien hoe je een PS5 DualSense-controller uit elkaar haalt. Volgens iFixit bestaan de componenten die in een gamepad zitten, uit standaard joystick hardware die slechts 417 uur meegaat voordat de prestaties van de controller beginnen af te nemen.

Nou lijkt 417 uur misschien veel tijd, maar zoals iFixit het uitdrukte in de video, als iemand elke dag twee uur per dag Call of Duty Warzone op zijn PS5 zou spelen, zou het iets meer dan zeven maanden duren voordat de controller minder wordt qua prestaties. Dat is heel kort. Zeker als je nagaat dat de console zelf jaren mee kan gaan.

Gelukkig bespreekt iFixit in de video een effectieve manier voor spelers om het probleem op te lossen, maar het feit dat dit bij veel mensen die een PS 5 hebben gebeurt is wel zorgwekkend.

[foto: Krzysztof Hepner on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...