Gaming07.07.2017

Knights of the Frozen Throne: Hearthstone bezoekt de Lich King


Blizzard heeft nog steeds – ondanks het gezeur over de laatste expansie Journey to Un’Goro – veel succes met online kaartspel Hearthstone. Ze kondigden vandaag een nieuwe expansie aan die Knights of the Frozen Throne heet en spelers meeneemt naar Icecrown Citadel om het op te nemen tegen de Lich King. De expansie van 135 kaarten komt ergens in augustus uit.

Ja, je leest het goed: deze expansie krijgt weer single-player content, waar je ook nog eens kaarten mee kunt verdienen. Dat ligt in de lijn van de eerdere, kleinere expansies van Hearthstone die Adventures heetten. Die komen zo niet meer terug, maar Blizzard heeft gezegd dat dit nieuwe hybride format voorlopig de manier is waarop ze expansies gaan doen.

Bij een nieuwe expansie horen nieuwe kaarten, maar we krijgen zelfs een hele nieuwe klasse aan kaarten: de hero. Er zijn nieuwe ‘dode’ varianten van alle helden waar je mee kunt spelen. Als je zo’n held speelt gebeurt er van alles, maar het belangrijkste is dat je zo te zien beduidend sterkere Hero Powers kunt krijgen.

Het voorbeeld dat gegeven werd was de Hunter hero Deathstalker Rexxar, die je met de nieuwe kracht twee beasts laat uitkiezen, hun kracht en gaven combineert en dat ding op het slagveld gooit, en dat allemaal voor slechts 2 mana. Elke beurt. Daarnaast krijg je bij het spelen van de kaart (die 6 mana kost) nog 5 armor en 2 schade aan alle vijanden erbij en dan kun je zien dat het steeds moeilijker gaat worden voor snelle decks met kleine beestjes.

Er zijn ook altijd een aantal concepten die wat verder uitgediept worden in zo’n expansie en in dit geval zijn dat Lifesteal (alle schade die wordt gedaan krijg je zelf als leven terug) en Deathrattle (dingen die iets doen als ze dood gaan).

Hopelijk gaat Knights of the Frozen Throne de metagame van Hearthstone weer helemaal op zijn kop zetten en zorgt het er ook voor dat meer verschillende decks de moeite zijn om te spelen dan nu het geval is. Nu dat de sterkste combinaties uit Un’Goro en de rest van de kaarten gevonden zijn heeft zich dat ook wel helemaal afgetekend en zie je ook steeds dezelfde vijf decks in de hogere regionen van de competitieve ladder.

Als je interesse hebt in de game kun je altijd beginnen, maar wees gewaarschuwd: het gaat je wel iets kosten, of dat nu tijd of geld is, om er in te geraken als je iets anders wilt doen dan onder vrienden spelen. Een voordeel heb je wel: als je nu gaat spelen krijg je om te vieren dat de nieuwe expansie er aan komt dubbel goud, en dat tikt best aan.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.

Verder lezen over Games

Rockstar maakt eindelijk de releasedatum van GTA 6 bekend

Grand Theft Auto 6 komt eraan. Volgens geruchten zou dat pas in 2026 zijn, maar dat blijkt niet het geval: Take-Two bevestigt nu zelf een releasedatum van najaar 2025.

Gaming16.05.2024

Rockstar maakt eindelijk de releasedatum van GTA 6 bekend

4 moderne handhelds waar je perfect Game Boy-games op kunt spelen

De Game Boy bestaat dit jaar 35 jaar. Hoewel het merk inmiddels uit de schappen verdwenen is, staat de naam nog steeds synoniem voor ouderwets en eigentijds plezier. Inmiddels zijn er ook heel wat nieuwe handhelds verschenen waar je nog steeds met veel liefde die oude Game Boy-games op kunt spelen – vaak in veel betere kwaliteit.

Gaming08.05.2024

4 moderne handhelds waar je perfect Game Boy-games op kunt spelen

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

Epic Games wil dat de goede vibes in Fortnite bewaard blijven en maakt het daarom mogelijk om vier wat minder leuke emotes niet meer te tonen.

Gaming23.04.2024

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

De trailer van Grand Theft Auto 6 is al een tijdje uit. Er is nu een imitatie van de trailer die zo spot-on is, dat je hem moet zien.

Gaming15.04.2024

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Is een van je grootste frustraties over Call of Duty dat je in drukke games wordt geplaatst, terwijl je het liever wat rustiger en overzichtelijker hebt? Daar zijn oplossingen voor. We lichten er eentje uit: een VPN gebr...

Gaming28.03.2024

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party