Gaming16.12.2020

​Just Dance 2021 is een duurbetaald vehikel voor Unlimited


Tegen het einde van het jaar is het altijd de bedoeling dat je even de voetjes van de vloer doet, want dan komt er weer een nieuwe editie uit van Just Dance 2021. Na een bewogen jaar als 2020 is zo’n game die je van de bank trekt zeer welkom, zeker omdat dé hit van dit jaar er ook deel van uitmaakt: Blinding Lights van The Weeknd. Toch vragen we ons af of er wel een nieuwe Just Dance had moeten verschijnen.

Just Dance 2021

Just Dance is typisch zo’n spel dat je speelt als er vrienden over de vloer zijn. Je bestuurt het spel op Xbox Series X niet met de controller, maar met je smartphone. Je moet hem wel goed vasthouden, want je wordt constant opgedragen er flink mee in het rond te zwaaien. Ik heb er zelfs mijn gripring door verloren, zo hevig ging het eraan toe. Hoewel ik dat wel een probleem vind, zeker nu onze smartphones steeds groter worden en daarmee iets minder handzaam, is het wel een zege om even flink te bewegen in de woonkamer.

Dat komt vooral omdat de choreografieën expres wat eenvoudig zijn gehouden, maar wel lekker energiek. Je zwaait met je armen, je moet door je knieën en de game schuwt ook geen pirouette of twee. Er zijn dansjes die je kunt doen met een ander, zoals Senorita, maar ook veel dansjes waarbij er maar één danser in het scherm is. Of je deze game nou alleen speelt of met anderen, het voelt altijd wel als een feestje. Het kleurgebruik, de vele achievements en scores die door het beeld vliegen en natuurlijk de muziekkeuze zorgen er samen voor dat Just Dance 2021 enorm vrolijk maakt.

Makkelijke choreografieën

Je kunt de choreografieën vrij makkelijk meedoen en high scores halen, terwijl je kijkt naar de dansers die in gekke outfits zijn uitgedost die zowel perfect passen bij Just Dance als bij de originele videoclip of artiest. Billie Eilish, Dua Lipa, Tones and I, Daddy Yankee, Lizzo: het is weer een lekker lijstje bij elkaar van een stuk of 40 nieuwe nummers. Zelfs In The Navy van de Village People is van de partij, mocht het nog niet duidelijk zijn dat dit dé partygame bij uitstek is.

Klinkt als een perfecte game, toch? Er is echter een addertje onder het gras. Een addertje dat al een paar edities van Just Dance aanwezig is. Elke keer schrijven reviewers weer dat het vervelend is, maar Ubisoft blijft erop hameren. Het probleem met Just Dance is namelijk dat het niet zozeer een volledige game is (hoewel je wel de volledige prijs betaald). Het is vooral een soort marketingkanaal voor Ubisoft om mensen aan Just Dance Unlimited te krijgen.

Just Dance Unlimited

Unlimited is als het ware een soort Spotify. Je betaalt een x bedrag per maand waarmee je toegang krijgt tot honderden Just Dance-nummers en -choreo’s. Hoewel dat een heel goed idee is, voelt het een beetje dubbel. Heb ik nou een game gekocht, of heb ik een soort voorgerecht gekocht op Just Dance Unlimited, wat dan het hoofdgerecht is? Hoewel ik denk dat Just Dance Unlimited een briljant idee is, beïnvloedt het het gevoel van waarde van Just Dance 2021 als losstaande titel. Er wordt zoveel gepusht om Just Dance Unlimited, dat het eigenlijk gewoon niet meer leuk is.

Als dit voor het eerst was in Just Dance, dan hadden we alsnog geklaagd, maar dan hadden we het kunnen begrijpen omdat het een nieuwe feature was. Nu is dat niet het geval. Dit bestaat al jaren. Als je Just Dance 2020 al hebt, dan zou je 2021 alleen kopen vanwege de nieuwe choreo’s. Verder is er niets nieuws onder de zon en daarin is Ubisoft wat mij betreft te lui geweest.

Natuurlijk verkoopt een game als deze zichzelf nu we niet naar de sportschool kunnen, maar het zou charmanter -en waarschijnlijk succesvoller- zijn als Ubisoft net als Netflix alleen abonnementsgeld vroeg voor Just Dance Unlimited, en dus niet meer elk jaar met een nieuwe game zou komen, maar vooral elke maand met extra nieuwe choreo’s. Ik zou dan in ieder geval veel eerder een abonnement overwegen dan nu, wanneer je als consument al 60 euro hebt neergeteld voor een game die vooral een lange advertentie lijkt voor de streamingdienst.

Zonde

Het is jammer, want verder doet Just Dance 2021 eigenlijk niets verkeerd. Het is altijd al een populaire gamefranchise geweest en wat mij betreft is het nog steeds een heerlijk spel om even jezelf los te maken en even alles om je heen te vergeten. Ubisoft moet er echter wel even in dimmen als het gaat om de Just Dance Unlimited-mogelijkheden, want er is bijna geen ontkomen aan en dat voelt niet eerlijk als je net veel geld hebt betaald voor een spel waarin verder weinig vernieuwing zit.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Game

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

In de app van je Cowboy-fiets is een nieuw gedeelte te vinden dat In-Ride Games heet en hierdoor kun je het al fietsend opnemen tegen anderen.

Gaming04.07.2024

E-bikemerk Cowboy laat je gamen op de fiets

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

Valve maakt dagelijks de meest gespeelde Steam-games bekend. Het is blijkbaar voor Valve geen geheim wat het meest gespeeld wordt.

Gaming28.06.2024

Dit zijn de meest gespeelde Steam Deck-games van dit moment

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

De game die eerder al op Wii U verscheen, en zelfs eerder nog op de 3DS, heeft nu een heel nieuw publiek om voor zich te winnen en dat zal hij zeker doen. 

Gaming27.06.2024

5 redenen om Luigi’s Mansion 2 HD te spelen

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan

Switch 2 komt er nog even niet aan, maar er is nog genoeg te doen op de Switch. Wist je bovendien al dat Nintendo Switch deze dingen kan?

Gaming26.06.2024

8 dingen waarvan je niet wist dat Nintendo Switch ze kan

In Drug Dealer Simulator 2 run je je eigen drugslab

Drug Dealer Simulator is wel een heel bijzonder spel waarin je in een Zuid-Amerikaans gebied genaamd Isla Sombra je eigen drugskartel begint. 

Gaming21.06.2024

In Drug Dealer Simulator 2 run je je eigen drugslab

Game Mania zit in zwaar weer: uitstel van betaling

Er zijn weinig gamewinkels over in het straatbeeld: er is Nedgame, er is Game Mania, Gameshop Twente, CEX (tweedehands) maar meer is het niet. En meer zal het waarschijnlijk ook niet zomaar worden.

Gaming21.06.2024

Game Mania zit in zwaar weer: uitstel van betaling

Op deze video is de sprong van Prince of Persia gebaseerd

Wij vinden dat Prince of Persia toch een vreemde manier heeft van sprongen maken, maar nu weten we waarom.

Gaming20.06.2024

Op deze video is de sprong van Prince of Persia gebaseerd

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

Samen met de Luna-controller komt de cloudgamedienst van Amazon naar Nederland en daarmee kun je direct streamen op apparaten die je al hebt.

Gaming19.06.2024

Cloudgamedienst Amazon Luna komt naar Nederland: dit is wat het inhoudt

Verder lezen over Review

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

De Huawei Watch Fit 3 is echter zeker geen kloon anders zouden ook alle smartphones klonen van elkaar zijn. Nee de Huawei Watch Fit 3 valt op door zijn gewicht en toch wel elegante looks die uiterst genuanceerd zijn uitgevoerd.

Gadgets01.06.2024

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

Een van de beste vormen van reclame die je als ondernemer kunt hebben, zijn tevreden klanten die zich positief uitlaten over jouw diensten. Met de komst van digitale platformen als Google en Trustpilot, wordt het steeds...

Online09.04.2024

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Oordopjes zijn vaak erg gevoelig: je raakt ze makkelijk kwijt, je ziet op een gegeven moment de batterijduur flink achteruit hollen en de eartips beginnen op den duur steeds viezer te worden of zelfs stuk te gaan. Aan da...

Gadgets09.04.2024

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Verder lezen over Ubisoft

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

Assassin's Creed wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe game die zich in Japan afspeelt en waarin je kiest tussen twee hoofdpersonages.

Gaming11.06.2024

Geniet van een klein kwartier Assassin’s Creed: Shadows-gameplay

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Star Wars kent meer dan 100 videogames, maar toch blijft het fijn - en best spannend- wanneer er weer eentje bij komt.

Gaming10.04.2024

Star Wars Outlaws: waar je de criminele onderwereld van Star Wars ontmoet

Waarom Avatar: Frontiers of Pandora op je verlanglijstje hoort

We hebben er lang op moeten wachten, maar we hebben dit jaar eindelijk de tweede Avatar-film van James Cameron ‘gekregen’. En die stelde niet teleur. Voor we het volgende cadeau van de regisseur krijgen, duurt nog we...

Gaming15.09.2023

Waarom Avatar: Frontiers of Pandora op je verlanglijstje hoort

Ubisoft Forward – de grootste aankondigingen, zoals Avatar

E3 is in volle gang, ook al is er geen officieel evenement. Het blijft een beetje een vreemde gewaarwording, maar aan de andere kant: zolang er heel veel toffe games worden aangekondigd, klagen we niet. Ubisoft bijvoorbe...

Gaming13.06.2023

Ubisoft Forward – de grootste aankondigingen, zoals Avatar

Mario+Rabbids: Sparks of Hope: heerlijke humor en topgameplay

Mario heeft al vaak rare uitstapjes gemaakt, met zijn eigen ruimte-avontuur, zijn voetbalgame en zijn tennisspel. Zijn raarste spin-off is echter Mario + Rabbids, dat kan niet anders. De rare konijntjes van Ubisoft breng...

Gaming23.11.2022

Mario+Rabbids: Sparks of Hope: heerlijke humor en topgameplay

Ubisoft gaat helemaal Aladdin met nieuwe Assassin’s Creed-game

Groot nieuws vanuit één van de grootste gamefranchises ter wereld: Assassin’s Creed. Ubisoft heeft maar liefst vier games aangekondigd in de serie, waarvan de eerstvolgende Assassin’s Creed Mirage is. Dit speelt zi...

Gaming12.09.2022

Ubisoft gaat helemaal Aladdin met nieuwe Assassin’s Creed-game

​En kondigt er nog 3 aan (!)
Ubisoft’s Skull and Bones lanceert op 8 november

Skull and Bones, ontwikkeld door Ubisoft Singapore in samenwerking met andere Ubisoft-studio’s, is vanaf 8 november 2022 verkrijgbaar met crossplay en crossprogressie voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Stadia en Wind...

Gaming11.07.2022

Ubisoft’s Skull and Bones lanceert op 8 november

arrr matey