Gouden PS5 kost half miljoen dollar

Gouden PS5 kost half miljoen dollar

Vorig artikel Volgend artikel

Caviar, een bedrijf dat peperdure luxe artikelen maakt heeft weer wat nieuws. Ze konden niet langer wachten en hebben een luxe en zeer moeilijk te vervaardigen gouden versie van de PlayStation 5 gemaakt. Een juweeltje of een pareltje. Het is in ieder geval van goud. Beetje decadent en zeer kostbaar. Want de spelcomputer kost niet minder dan een half miljoen dollar.

PS5 is gemaakt van massief goud

De gouden PS5 wordt samengesteld uit 8 omhulsels gegoten in massief goud. Volgens het bedrijf is het een echt 'meesterwerk van sieraden'.

De case van deze exclusieve gadget is gemaakt in een herkenbare juwelentechniek, die het model volume en textuur geeft. Het lijken een beetje schubben van goud.

De inspiratie voor de ontwerpers was de unieke geometrie van het gouderts en de sierlijke, mooie contouren van de rots. Daarom heet de console 'Golden Rock'. Ook de gamepad ontsnapte niet aan de aandacht van de ontwerpers. Het accessoire is gemaakt van krokodillenleer om het helemaal af te maken.

Beschikbaarheid en prijs

De unieke gouden PS5 wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 9 stuks. Een normale PS5 kost 499 euro. Die werkt waarschijnlijk net zo goed. Het bedrijf, Caviar, staat ook bekend om het maken van schrikbarend dure iPhones. Interesse? Geld over? Hier is de peperdure gouden PS5 te koop

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...