Gaming02.01.2017

Gamereleases januari 2017


Gravity Rush 2 en Resident Evil 7

Ook in 2017 nemen we aan het begin van elke maand weer de om in de gaten te houden door. Zoals altijd is januari een rustige maand, en dat merken we ook deze keer met maar slechts twee titels in de lijst. Een prima maand om dus nog wat minder nieuwe, maar misschien wel betere games te spelen. Als je nog tips zoekt voor goede games die je misschien gemist hebt in 2016 is onze Games of the Year podcast een goede start, met alle topgames van vorig jaar.

Maar als je genoeg in het verleden hebt gehangen en iets kersvers wilt spelen, is Gravity Rush 2 waarschijnlijk een goede gok. Dit vervolg op de zeer leuke Playstation Vita game (die ook op Playstation 4 is geremastert) biedt ongetwijfeld weer net zoveel plezier. Volop experimenteren met zwaartekracht in een prachtig vormgegeven wereld, wij kijken er in ieder geval naar uit. Gravity Rush 2 komt op 20 januari uit op Playstation 4.

De tweede grote game van de maand is Resident Evil 7. De horrorserie van Capcom heeft enigszins teleurgesteld de afgelopen tijd, en of deel 7 dat allemaal gaat oplossen valt te betwijfelen. Het is in ieder geval een andere richting voor de serie. Voor het eerst spelen we vanuit het eerste persoonsperspectief, en de serie zou meer horror en minder “gun fest” zijn. Dat klinkt goed, maar Capcom is de laatste jaren niet in topvorm. Voorzichtigheid geboden dus. Resident Evil 7 komt op 24 januari uit op Playstation 4, Xbox One en pc.

Marnix Suilen

Schrijft al jaren over games, van de kleine indie-games tot de grote najaarstitels. Liefhebber van Dota 2, twijfelt nog over Destiny.