Gaming26.11.2016

Fans reageren adequaat op alternatieve Steam Awards


“We willen Half-Life 3!”

Je zou zeggen dat Valve onderhand wel zijn pappenheimers zou kennen. Na een decennia van dwaasheden en schelmstreken zou toch niemand in zijn hoofd halen om het Internet te vragen een alternatieve prijs voor hun game awards te verzinnen. Dat is toch vragen om problemen?

Dus niet. Gabe Newell en de zijnen kwamen (zoals gebruikelijk) uit het niets met hun eigen Steam Awards, genoemd naar de overbekende webshop. Deze zal volgens Valve ieder jaar rond de Autumn Sale dagen worden georganiseerd.

En toegegeven, Valve komt wel met een intrigerende prijsuitreiking. Geen standaard categorieën als ‘beste shooter’ of ‘meest innoverende game’. Nee, ze bedachten de volgende prijzen voor dit jaar. (Wat suggereert dat er iedere jaar een andere categorie komt.)

  • The “Test of Time” Award
  • The “I’m Not Crying, There’s Something In My Eye” Award
  • The “Just 5 More Minutes” Award
  • The “Whoooaaaaaaa, dude!” Award
  • The “Villain Most In Need Of A Hug” Award
  • The “Game Within A Game” Award
  • The “I Thought This Game Was Cool Before It Won An Award” Award
  • The “Best Use Of A Farm Animal” Award
  • The “We Didn’t Think of Everything” Award
steam-awards-half-life-3
steam-awards-half-life-3

Alles mag schijnbaar. Gebruikers van Steam mogen elke game uit de bibliotheek voor bovenstaande categorieën suggereren. Ze worden niet alleen voor hun nominatie met badges beloond, maar krijgen ze ook ook als ze het betreffende spel hebben gespeeld of er een review ervoor hebben geschreven.

Tot dus ver prima. Alleen de laatste categorie, ‘We Didn’t Think of Everything’, blijkt ineens een heet hangijzer. Valve besloot deze blanco te laten, zodat gebruikers hun eigen prijs konden verzinnen. Het lijkt erop dat “Game that deserves a sequel” de beste kans maakt om te winnen.

Waarom suggereerde Reddit gebruiker GruffBarbarian deze categorie? Het antwoord laat zich raden: Half-Life 3. De game waar mensen zo lang op zitten te wachten, dat het religieuze trekjes begint te tonen. En wie was verantwoordelijk voor de vorige delen? Precies, Valve.

Het lijkt erop dat duizenden niet alleen deze categorie hebben gesteund, maar ook – uiteraard – Half Life 2: Episode 2 hebben genomineerd. Zal dit Gabel Newell overhalen om eindelijk iets over Half-Life 3 te vertellen? We vermoeden van niet. Steam gebruikers hebben nog tot het eind van de Autumn Sale (oftewel 29 november) de tijd om hun stem uit te brengen.

Martijn Steinpatz

Martijn Steinpatz schrijft al jaren over games en speelt ze nog veel langer. Wil meer dan alleen standaard artikelen schrijven.