Gaming16.05.2015

E3 2015: De Nintendo World Championships


Eerste editie sinds 1990

Ook dit jaar lukt het Nintendo om ons weer te verassen. Tijdens de E3 van dit jaar organiseert Nintendo of America voor het eerst in 25 jaar de Nintendo World Championships. Meedoen vanuit ons koude kikkerlandje blijkt een lastige opgave, de voorrondes van dit jaar zullen alleen plaats vinden in de VS. De finale zal plaats vinden op de E3 zelf.

Tijdens de vorige editie, in 1990, bestond het toernooi uit drie games: Super Mario Bros., Rad Racer en Tetris. Binnen een bepaalde tijd moesten de deelnemers een zo hoog mogelijke score halen. Over de prijzenpot is op moment van schrijven helaas nog niets bekend. Het is wel bekendgemaakt dat de eindbaas van dit toernooi niemand minder is dan Nintendo of America baas Reggie Fils-Aime.

Mocht je willen trainen voor dit toernooi en nog inspiratie nodig hebben bekijk dan het onderstaande filmpje.

Ook hebben we wat meer details over het E3 persevenement van Nintendo. Zo wordt er dit jaar wederom gekozen voor een speciale Nintendo direct en zal de Nintendo Treehouse Livestream ook weer terugkeren.

De Nintendo Direct zal worden uitgezonden om 18:00 uur Nederlandse tijd op 16 juni. Helaas is er al bekend gemaakt dat er tijdens deze E3 geen aandacht geschonken zal worden aan de nieuwe Zelda, Nintendo NX of toekomstige smartphone games. Wel zullen er nieuwe titels aangekondigd worden voor de Wii U en 3DS.

Perry Rodenrijs

Perry Rodenrijs begon zijn gameverslaving met een NES op een zolderkamer en is er sindsdien nooit van genezen. Zijn andere passie is zijn metal band.