De Xbox-app op pc laat je weten hoe lang je spel duurt

De Xbox-app op pc laat je weten hoe lang je spel duurt

Vorig artikel Volgend artikel

Nieuwsgierig hoeveel tijd je kwijt zal zijn aan een bepaalde game? Ervan uitgaande dat je niet genadeloos hard vast komt te zitten of een volledige completionist bent (die alle goodies en zijmissies moet hebben), kun je nu in de Xbox-app op pc zien hoe veel tijd het ongeveer kost tot je de credits haalt.

Xbox Game Pass

Sommige gamers moeten er niets van weten: die vinden het bijna een spoiler om te weten hoe lang het duurt voor een spel is afgelopen. Dat is ergens ook wel begrijpelijk: als je in een heel verhalende game zit, dan weet je bij bepaalde scènes tegen het einde dat het einde eraan komt en dat een bepaald detail in het verhaal waarschijnlijk niet gaat veranderen.

Anderen vinden het echter heel fijn, zeker met Xbox Game Pass. Dat is de abonnementsdienst van Microsoft waarmee je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot een hele bieb aan games. Het is heel moeilijk om in zoveel games een goede keuze te maken en mogelijk kan het helpen om te weten hoe lang het duurt voor je met een game klaar bent. Bijvoorbeeld wanneer je met je partner gamet die niet van heel lange sessies houdt of wanneer je zelf een bepaald aantal uren ter beschikking hebt en het liefst in die tijd een hele game zou willen uitspelen.

Howlongtobeat

Op zich kon je al zien hoe lang het duurt voor je een spel hebt uitgespeeld, namelijk op Howlongtobeat.com. Dit initiatief van IGN is echter nu in de Xbox-app gegoten. Het is dus nog steeds de informatie van die website. Een grote plus, want deze originele website heeft er heel slim aan gedaan dit ooit te maken. Veel mensen willen weten hoe lang ze met een spel bezig zijn om simpelweg te weten waar ze aan toe zijn. Bovendien zie je ook het verschil tussen hoe lang het duurt om een game alleen ‘basic’ uit te spelen, of juist met het doen van allerlei zijmissies of volledig completionist, waarbij je werkelijk elk item, elk hoekje, alles volledig uitkamt.

Nu dus ook voor je pc-games. Handig! Bovendien kun je ook je eigen tijden insturen, want HowLongToBeat is een gemeenschapsgedreven platform, wat betekent dat iedereen zijn tijden kan insturen en op basis daarvan een advies wordt gemaakt. Daarnaast heeft Microsoft aangekondigd dat de lanceertijden van spellen via de app 15 procent sneller zijn. Ook kun je nu op de pagina van een spel meer informatie vinden, waaronder een omschrijving, screenshots en trailers om je een beter beeld te geven van wat je kunt verwachten. Veel verwachtingsmanagement dus in deze nieuwe update voor de Xbox-app. Veel plezier!

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...