Gaming26.07.2017

De Nintendo Switch vliegt over de toonbank


In 4 maanden tijd al 4,7 miljoen stuks verkocht

Het moge duidelijk zijn dat het de laatste jaren wat minder ging met Nintendo. De WiiU was niet bepaald een succes en er moest iets gebeuren om de gamers weer voor hen te winnen. De Switch was een grote gok en werd eerst kritisch ontvangen door de experts. Ondertussen kan Nintendo een hele dikke vinger opsteken richting de experts gezien het gigantische succes van hun nieuwste console.

Nintendo heeft in totaal 4,7 miljoen exemplaren van de Nintendo Switch verkocht. Dat werd bekendgemaakt in de meest recente kwartaalcijfers.Hiervan zijn er 1,12 miljoen in het thuisland Japan verkocht,1,95 in Noord-Amerika en de overige 1,63 miljoen in overige gebieden, waaronder uiteraard Europa.

Eind maart stond de teller nog op 2,74 verscheepte consoles dus dat betekent dat er in de afgelopen maanden zo’n 2 miljoen stuks zijn verkocht en dat het nog altijd een hot item is gezien de console nog bijna overal steeds vlug is uitverkocht als er weer voorraad is. Wellicht was het verkochte aantal dus nog veel hoger geweest als er voldoende voorraad was geweest.

image
image

Zelda en Mario

De grote drijfveer blijft nog altijd The Legend of Zelda: Breath of the Wild met 3,92 miljoen verkochte exemplaren. Als goede tweede vinden we uiteraard Mario Kart 8 Deluxe die het toch nog heel goed doet, ondanks het een remake is van een game die eerder al uitkwam voor de WiiU.
Ook van het recentere ARMS zijn er toch al 1,18 miljoen over de toonbank gegaan en zo zien we dat de titels uit Nintendo’s eigen studios toch nog steeds heel veel fans hebben. En er komt natuurlijk nog een hoop moois aan verder dit jaar,

Nintendo heeft in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 21,8 miljard yen gemaakt, omgerekend 168 miljoen euro. Dit is wel even een ander verhaal als je bedenkt dat Nintendo vorig jaar nog een verlies boekte van 24,53 miljoen Yen.

[Afbeeldingen © Nintendo]

Robin Sprokkereef

Robin speelt alles wat los en vast zit zo lang hij zich kan herinneren. Heeft een passie voor PC's, motors en reizen