Gaming03.11.2015

Candy Crush-ontwikkelaar King overgenomen door Activision-Blizzard


Activision-Blizzard versterkt hun grip op de mobiele gamesmarkt

Vandaag werd bekend dat Activision-Blizzard mobiele ontwikkelaar King, maker van onder andere Candy Crush Saga, heeft overgenomen voor 5,9 miljard dollar. Dat zou ruwweg uitkomen op 18 dollar per aandeel. Uiteraard moet er achter de schermen nog een hoop gebeuren, maar men verwacht de deal rond te hebben in de lente van 2016.

Activision-Blizzard is natuurlijk al een gigantische uitgever op diverse platformen, maar met de overname van King hopen ze hun greep te verstevigen op de mobiele gamesmarkt en echt een leiderspositie te gaan vervullen op alle platformen. Verder benoemde Activision-Blizzard dat ze door de overname twee van de vijf meest winstvolle mobiele games in de VS hebben (Candy Crush Saga en Candy Crush Soda Saga), de meest succesvolle console franchise (Call of Duty) en de meest succesvolle pc titel (World of Warcraft) in handen hebben.

In 3D geprint beeldje  
In 3D geprint beeldje  

“De gecombineerde opbrengsten van deze franchises zorgen ervoor dat wij onze positie van grootste, zelfstandige en meest winstgevende uitgever van games ter wereld zijn.” Zei Activision-Blizzard CEO Bobby Kotick. “Met een globaal netwerk van meer dan een half miljard actieve gebruikers en onze potentie om een groot bereik te hebben op diverse platformen levert ons de kans om games naar een groter publiek dan ooit te brengen.”

Activision-Blizzard had King blijkbaar al langer op het netvlies staan. Ze zullen King helpen groeien door expertise, ondersteuning, maar vooral ook geld toe te schuiven om verder te ontwikkelen en games te maken. Activision-Blizzard geeft aan dat dit een volgende stap is in de evolutie van de uitgever en de overname ten goede zal komen aan de werknemers en gamers wereldwijd.

Robin Sprokkereef

Robin speelt alles wat los en vast zit zo lang hij zich kan herinneren. Heeft een passie voor PC's, motors en reizen