Gaming07.07.2011

Help, mijn man heeft een hobby: alle 1850 Playstation 2 games verzameld – nog in de seal


Ik heb in de bijna 30 jaar spelen te veel games verzameld: kasten, dozen, kamers vol heb ik er van. Leuk, om altijd terug te kunnen grijpen naar iets waar je vroeger plezier aan hebt beleefd. Maar een paar jaar geleden had ik het echt te pakken en werd ik bijna een verzamelaar. En verzamelaars, dat zijn gevaarlijke mensen. Mensen die door John Williams opgewacht worden in de kantine op het werk. Die hebben een doel en dat moet bereikt worden. Zo ook de man uit dit verhaal, een Amerikaan die onder de noemer Ahans76 bekend staat op het enthousiastenforum voor verzamelaars Playstationcollecting.com. Hij heeft namelijk alle in Amerika uitgebrachte Playstation 2 games bij elkaar gesprokkeld. En om er nog een schepje bovenop te doen heeft hij ze ook allemaal ongeopend, dus nog in de seal. Een praktisch onmogelijke taak.

help-mijn-man-heeft-een-hobby-alle-1850-.jpg
help-mijn-man-heeft-een-hobby-alle-1850-.jpg

De site heeft een interview met hem geplaatst dat op zich best interessant is (als ze niet vragen wat zijn favoriete games zijn), al is het meer een soort van uitgebreide felicitatie. Het is ook niet niks natuurlijk en helaas wordt er op de saillante details (zoals: wat kost dat nou?) niet al te ver ingegaan. Wel is er nog kort aandacht voor ’s mans vrouw, die hem in zijn eigen woorden “niets anders dan gesteund heeft” in zijn missie door “soms uren in de auto te wachten omdat ze mijn passie voor games kopen niet deelt.” Dan ben je toch een verdomd goede echtgenote moet ik zeggen, ook al heeft je man dan een verzameling waar menige gamespeler slappe beentjes van krijgt.

Maar nu is het klaar. Compleet. En dus is er nu een nieuw doel, twee zelfs: het bij elkaar krijgen van alle Neo Geo AES games (160 games, totale geschatte kosten: €75.000) en het completeren van zijn PSP collectie (want hij had er toch al meer dan 400.) En als dat klusje geklaard is, komt er wel weer een nieuw doel. Want een verzamelaar, die wil vooral verzamelen. En dat is heel leuk, maar misschien is het toch beter om games te spelen, want daar zijn ze toch voor gemaakt.

Playstation 2 overview 1

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.