Gaming27.05.2011

MX vs ATV: Alive beukt zich een weg naar de finish


MX vs ATV: Alive is het nieuwste deel in de MX vs ATV-serie. Lekker beuken en crossen om zo als eerste over de finishlijn heen te vliegen. Zoals Brian Farrell, de president van THQ vorig jaar al aankondigde zouden de games van THQ een stuk goedkoper worden, MX vs ATV: Alive kost dan ook maar €39,99 in plaats van de ‘normale’ €60.

Ik zal je maar meteen uit de illusie halen voordat je denkt dat dit een koopje is. MX vs ATV: Alive bestaat uit slechts 14 banen en een handvol rijders, de rest van de game bestaat uit betaalde DLC. Alhoewel er genoeg zullen zijn die aan de game zelf genoeg zullen hebben, zal het voor een hoop van ons een stuk duurder uitpakken.

mx-vs-atv-alive-beukt-zich-een-weg-naar-.jpg
mx-vs-atv-alive-beukt-zich-een-weg-naar-.jpg

The Good
In vergelijking met zijn voorganger, MX vs ATV: Reflex, is MX vs ATV: Alive echt op een groot aantal stukken verbeterd. Wat mij meteen opviel waren de graphics, MX vs ATV: Alive zit grafisch perfect in elkaar. De game straalt veel kleur uit en is niet te vergelijken met de grijze sfeer van zijn voorganger.

Het nieuwe Bar-to-Bar systeem dat aan de game is toegevoegd maakt het echt een gevecht om als eerste over de streep komen, beuken en botsen alles is toegestaan. Je kunt tegenstanders nu tijdens de race flink fysiek aanpakken. Door indicaties op je scherm kun je hier zelf ook op reageren als je een flinke beuk krijgt, op deze manier is het mogelijk om een flinke botsing of schade te ontlopen. In het begin zal het even wennen zijn, maar als je het eenmaal onder de knie begint te krijgen is het genieten.

In dit type racegame is de besturing voor velen het belangrijkste, je hoeft je hier dan ook totaal geen zorgen over te maken. Dankzij nieuwe technologie achter MX vs ATV: Alive lijkt het wel of je bijna elke hobbel, steen of geul in de weg voelt. Op deze manier is het makkelijk anticiperen op wat voor jou de ideale lijn is om te volgen.

ATV

The bad
Hoe goed je ook bent in een game, je maakt altijd wel eens een foutje. En dit is in een offroad racegame waar het er hard aan toe gaat natuurlijk helemaal het geval. Het is zonde dat je bij deze foutjes al snel naast de baan komt en als er iets niet is toegestaan in MX vs ATV: Alive is het wel afsnijden of buiten de baan rijden. Dat je geen hele bochten kunt afsnijden lijkt me logisch, maar het kan ook al zijn dat je bij een stuurfoutje naast de baan komt en al redelijk snel weer opnieuw moet opstarten.

The Ugly
De vorige delen uit de MX vs ATV-serie konden nog wel eens op de boekenplank bij ‘ugly’ geplaatst worden, bij MX vs ATV: Alive is dit toch duidelijk niet het geval. En al de vrouwen die voor de race de start verzorgen zien er ook allemaal prima uit ;).

Graphics

Conclusie
MX vs ATV: Alive is buiten het feit dat de game niet helemaal compleet is een heerlijke offroad racegame. Alles lijkt verder aan deze game wel te kloppen. De banen voelen heerlijk aan, het beuken met je tegenstanders gaat ook niet snel vervelen en de geoptimaliseerde graphics ten opzichte van de voorgangers in de MX vs ATV-serie zijn er prachtig uit. Zijn virtueel zandhappen, snelheid en crossen voor jou een natte droom? Dan is MX vs ATV: Alive de ideale uitkomst.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Review

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

De Huawei Watch Fit 3 is echter zeker geen kloon anders zouden ook alle smartphones klonen van elkaar zijn. Nee de Huawei Watch Fit 3 valt op door zijn gewicht en toch wel elegante looks die uiterst genuanceerd zijn uitgevoerd.

Gadgets01.06.2024

Huawei Watch Fit 3: elegante smartwatch met prima prestaties

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Het is gebaseerd op een soort meme, een internetgrap, maar het blijkt toch een wel heel vermakelijk spelletje te zijn: Dumb Ways to Survive.

Gaming01.05.2024

Dumb Ways to Survive is de nieuwe Netflix-game gebaseerd op een meme

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

Een van de beste vormen van reclame die je als ondernemer kunt hebben, zijn tevreden klanten die zich positief uitlaten over jouw diensten. Met de komst van digitale platformen als Google en Trustpilot, wordt het steeds...

Online09.04.2024

​Het verwijderen van nep-reviews: hoe doe je dat?

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Oordopjes zijn vaak erg gevoelig: je raakt ze makkelijk kwijt, je ziet op een gegeven moment de batterijduur flink achteruit hollen en de eartips beginnen op den duur steeds viezer te worden of zelfs stuk te gaan. Aan da...

Gadgets09.04.2024

​Fairphone Fairbuds review: oordopjes voor duurzaamheidsfans

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

We zeggen het maar meteen: Ripley is briljant. Misschien niet zo slim voor de opbouw van een review, maar als je iets van dit artikel meeneemt, dan moet dat het zijn. Ripley werd al een tijdje op Netflix gehyped, maar nu...

Entertainment05.04.2024

Netflix-kijktip: Ripley is de beste Netflix-serie van 2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Spiritfarer: je kunt door deze titel en de kop van dit artikel denken dat het gaat om een medewerker van een crematorium, maar dat ben je niet. Wel ben je iets wat daarop lijkt. In deze bijzondere game neem je namelijk d...

Gaming03.04.2024

Netflix Games Review: Spiritfarer laat je niet meer los

Maar je móet.
Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn

Er is iets poëtisch aan het neerknallen van zombies. Het voelt goed, het voelt niet slecht. Het lijkt soms de noodzaak te zijn. Bijvoorbeeld in de Netflix-game Into the Dead 2: Unleashed. Het is ouderwets knallen en dat...

Gaming27.03.2024

Netflix Games-review: Into the Dead 2: Unleashed is fijn