Gaming29.10.2010

Halloween maakt games beter dit weekend


Dit is een goed weekend: extra uur slaap, overal Halloween-party’s…en extra experience en ervaringen in games als je geen zin hebt om te gaan trick-or-treaten. Game-ontwikkelaars willen je graag binnen houden, want iedereen grijpt dit weekend aan om speciale regels en bonussen aan hun games te geven. Één game krijgt zelfs een heuse ‘Chainsaw Massacre’-modus speciaal voor dit weekend (drie keer raden welke dat is).

halloween-maakt-games-beter-dit-weekend.jpg
halloween-maakt-games-beter-dit-weekend.jpg

Inderdaad, die speciale modus van Gears of War kun je alleen maar rondlopen met het standaard Lancer wapen met kettingzaag en wordt de normale vertraging die je krijgt na het neermaaien van een vijand weggehaald, dus het wordt zagen, zagen en nog eens zagen. Beter nog is dat de experience die je verdient 31 keer zo veel wordt als normaal, dus dan kun je wel een paar leveltjes pakken zullen we maar zeggen.

Maar Gears is niet de enige die je wat extra’s geeft dit weekend. Ook Red Dead Redemption verdubbelt je experience, zou je de prairie op durven. Daarnaast is niet toevallig net nu het Undead Nightmare pack uitgebracht, zodat je wat zombies kunt toevoegen aan je game in het kader van het griezeligste weekend van het jaar.

Speaking of which: Mac gebruikers kunnen natuurlijk dit weekend aan de slag met het slachten van zombies in Left 4 Dead 1 en 2, die beide te koop zijn voor het luttele bedrag van €15. Nu is er wel meer in de aanbieding op Steam, waaronder Dead Space (€10), Amnesia: the Dark Descent (€10, het engste spel sinds de eerste Silent Hill!), Plants vs. Zombies (€5) en nog veel meer games in het Halloween-thema. Zeker even checken dus.

Dan is er zelfs voor de indiefans nog wat te Halloweenen: culthit Minecraft heeft ook een Halloween-update, met een speciale ondergrondse het die ’the slip’ heet en waarin je snel grote afstanden kunt afleggen…als je durft. De servers werken weer, dus ga kijken wat er aan nieuwe materialen gemijnd kan worden!

En dan als laatste de game die perfect bij Halloween past en persoonlijk favoriet: Demon’s Souls. Die is dit hele weekend in ‘Pure Black world tendency’ zodat één van de moeilijkste spellen van deze generatie nog lastiger wordt, maar nu laten de vijanden wel het betere spul achter en kun je een aantal dingen doen die normaal niet kunnen. Misschien dat ik toch maar even ga kijken of ik die Pure Bladestone niet kan vangen dit weekend…

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.