Gaming23.10.2010

Charts week 42: Medal of FIFA


Hebben ze ’t hem toch gelapt: de eerste plaats in de GfK-charts voor de PS3-versie Medal of Honor is een feit. De game blijft het goed doen, ondanks de niet meer dan aardige kritieken, daarmee FIFA 11 van de troon stotend. Verder is er zo weinig verandering in de top 10 dat ik drie keer heb moeten kijken om het verschil in titels te zien, maar dat is er eigenlijk maar één: Super Mario Galaxy 2 is weer terug en Pro Evo op de 360 is er uit. Verder is het drie keer FIFA, drie keer Medal of Honor, Wii Party en -in de allerlaatste week- Halo: Reach.

charts-week-42-medal-of-fifa.jpg
charts-week-42-medal-of-fifa.jpg

Zoals verwacht hebben de nieuw uitgekomen games van vorige week allemaal de top tien niet kunnen halen. Fallout: New Vegas is in de individuele top tienen (of is het top tiens?) nog tot halverwege gekomen maar dat was toch niet genoeg voor een notering in de algemene chart, laat staan games als DJ Hero 2, Vanquish of Naruto. Die verkopen allemaal wel aardig, maar om boven het maaiveld uit te komen moet je toch goede cijfers draaien.

Hoe gek is het in die context om een PS2-game nog een maand in de top tien te zien staan? Het zal de laatste keer zijn, maar het geeft wel aan hoeveel mensen hun PS2 nog gebruiken. Geen wonder dat de industrie nog niet klaar is om over te gaan naar de volgende generatie consoles, als we de oude nog niet eens echt hebben losgelaten.

Screen shot 2010-10-23 at 22.45.56

Volgende week wordt denk ik de week van Force Unleashed II, al komen er meer grote games uit, zoals Fable 3, Rock Band 3 (ik hoop dat de abominabele verkopen van Guitar Hero: Warriors of Rock geen indicatie zijn voor het hele muziek-genre) en de console-versie van De Sims 3. Munitie genoeg voor een goede charts-shootout, we zullen volgende week zien wie er nog staat als de rook is opgetrokken. Wie er zeker nog zal staan is onze jubilaris, want er valt volgende week ook iets te vieren. Wat? Dat zeg ik niet, supriseparty’s moet je geheim houden…

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.