5 toffe dingen uit Super Nintendo World in Hollywood

5 toffe dingen uit Super Nintendo World in Hollywood

Vorig artikel Volgend artikel

Het was al eerder geopend in Japan, maar nu ook in Hollywood: Super Nintendo World. Er is in het pretpark Universal Studios een klein stukje Mario nagebouwd, waarbij het net voelt alsof je in de game loopt. En dat niet alleen, want je kunt er ook racen. Dit zijn de vijf tofste dingen uit Super Nintendo World in Hollywood.

1. Mario Kart: Bowser’s Challenge

De grote trekpleister van dit Nintendo-land binnen Universal Studios, dat is de de Mario Kart-attractie. In Bowser’s Challenge wordt je met andere mensen in een grote kart gezet om vervolgens door de attractie te rijden waarbij je steeds voor grote schermen wordt gezet waarop iets spannends gebeurt. Het is ongeveer zoals de Ratatouille-attractie uit Disneyland en in kleinere mate ook zoals de Symbolica in de Efteling: het allernieuwste van het nieuwste op het gebied van attractieparktoevoegingen, maar dan dus helemaal in de stijl van de geliefde gamefranchise.

2. De Power-Up-bandjes

Wanneer je Super Nintendo World betreedt krijg je een heel cool bandje om met daarop iets herkenbaars van een Mario-personage. Je kunt door de hele (lokale) wereld dan allerlei muntjes verzamelen op die armband, alsof je de besnorde loodgieter himself bent. Je moet hem wel kopen, maar het biedt wel een flinke uitbreiding op de ervaring binnen Super Nintendo World. Is het een beetje meer op kinderen toegespitst? Vast wel, maar we doen gewoon mee, toch?

3. De bijbehorende app

Waarom? Omdat er een app aan vast zit waarop je je voortgang kunt bekijken. Zoals we al zeiden is dit een vrij modern ingericht park en dat gaat verder dan alleen de Mario Kart: Bowser’s Challenge-attractie. Dit is een heel des 2023’s gedeelte van het pretpark waarin je dus een app hebt om te zien hoeveel muntjes je al hebt verzameld en bovendien ook kunt zien hoe je familie of vrienden het ervanaf brengen. Een erg leuke, originele toevoeging aan je pretpark-ervaring.

4. Mario en zijn vrienden

Bij een pretparkbezoek hoort… elkaar kwijtraken. Nee grapje, bij een pretparkbezoek hoort natuurlijk zo’n foute foto met een personage, dat stiekem gewoon iemand in een pak is. Sommige kinderen zijn er doodsbang voor, maar als volwassene is het alleen maar grappig om toch even een kiekje te schieten, ook al weet je wel beter. Je wil als je in de wereld van Mario bent nu eenmaal wel even Mario tegen het lijf lopen, toch? Hij en zijn vrienden zijn ook te vinden op bepaalde fotoplekken in het park, waardoor je de pretparkbeleving helemaal af kunt maken.

5. De algehele pretpark-aankleding

Kijk, je bent natuurlijk al jaren gewend om in het Mushroom Kingdom rond te schuifelen, en in dit pretpark komt die wereld helemaal tot leven in het echt. Je bent gewend om een soort te fantaseren dat je er bent, wat mede makkelijk wordt gemaakt door de prachtige werelden die de ontwikkelaars van Nintendo in de games hebben gebouwd, maar om daar nu in het echt rond te lopen, dat is heel bijzonder. Er zijn allemaal restaurantjes in Mario-stijl, je kunt het kasteel van Peach zien en natuurlijk is er tot in de kleine details gelet op alles Mario. Een feestje voor gamers dus.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...