Gaming21.09.2013

Tieners besteden steeds meer tijd aan mobiel gamen


tieners-besteden-steeds-meer-tijd-aan-mo.jpg
tieners-besteden-steeds-meer-tijd-aan-mo.jpg

Tieners besteden bijna evenveel tijd aan games op mobiele platformen als op consoles. Zo blijkt uit recent onderzoek van de NPD Group. Meer dan de helft (53%) van de respondenten heeft aangegeven het afgelopen jaar meer tijd te spenderen aan het spelen van games op mobiele apparaten. In de categorie tussen de 12 en 17 jaar besteden ze zo’n 7 uur per week aan mobiele games, dat was in 2011 nog 5 uur per week.

Consoles en PC’s blijven nog altijd de belangrijkste platformen voor het gamen, maar op de lange termijn zijn mobiele platformen volgens de onderzoekers duidelijk bevoordeeld. “De wereld van het mobiele gamen wordt een interessante sector,” aldus Liam Callahan, analist bij NPD Group. “Jongeren houden van verandering en van nieuwe platformen en technologieën. Het wordt onder meer de vraag of ook kinderen onder de leeftijdsgrens van 12 jaar massaal op mobiele games zullen overschakelen. Er kan nu al vastgesteld worden dat op steeds jongere leeftijd met het mobiel gamen wordt begonnen en verwacht mag worden dat die trend zich nog verder zal doorzetten naarmate de sector zich verder op de mobiele technologieën zal toespitsen.”

Vandaag de dag beginnen jongeren volgens NPD Group al op 8-jarige leeftijd met mobiele games. Onder meer de dalende prijzen van smartphones en tablets zullen volgens de onderzoekers een bijdrage leveren tot het toenemende succes van het mobiele gamen bij jongeren.

Ook zal nog moeten worden bekeken of het mobiele platform een echte dominantie in het gamen zal ontwikkelen en consoles en personal computers volledig naar de achtergrond zal dringen,” voegt Callahan toe. “Maar ook moet achterhaald worden op welke verschillende manieren deze platformen op de gaming-behoeftes van de jongeren kunnen inspelen. De sector moet zich een inzicht verwerven in de mentaliteit van de technisch onderlegde jonge gamers.”