Gaming28.06.2010

Second Life heeft tumulteuze verjaardag


second-life-heeft-tumulteuze-verjaardag.jpg
second-life-heeft-tumulteuze-verjaardag.jpg

Tja, zo vier je de 7e verjaardag van Second Life als CEO, en zo ben je weg. Mark Kingdon gaat vertrekken bij Linden Labs, de uitbaters van virtuele wereld Second Life. Hij had daar sinds 2008 de leiding op zich genomen nadat oprichter Philip Rosedale opzij stapte om naar eigen zeggen “iemand met operationele en management-expertise de zaak te laten leiden”.

Of hij daarin goed gekozen heeft staat nu wel even ter discussie, want dit nieuws komt net een week nadat bekendgemaakt is dat er zon’ 90 mensen (een derde van de werknemers) weg moet bij Linden Labs. Staat Second Life op instorten?

Nee, zo ver zijn we nog niet. Over de ontslagen is door Rosedale al gezegd dat ze niet betekenen dat Second Life gevaar loopt; er werd te veel gedaan door te veel mensen, zodat het meer een kwestie is van activiteiten afstoten die niet noodzakelijk zijn voor het runnen van Second Life en zal de werkdruk zelfs minder worden: “We moeten straks minder dan tweederde van de activiteiten gaan doen met tweederde van de mensen”, aldus Rosedale.

Ligt er nog de vraag of je de problemen bij Second Life kunt neerleggen bij vetrekker Kingdon. Volgens bronnen binnen de Second Life community waren Kingdon’s acties in die twee jaar in elk geval niet populair bij de gebruikers en heeft de Second Life Beurs Lindex al positief gereageerd op het nieuws dat hij weggaat. misschien dat deze ontwikkeling, hoe vervelend ook, een opsteker zal zijn voor de virtuele wereld: Second Life, meer dan alle andere online werelden, heeft de gebruikers nodig als uithangbord. De hardcore gebruikers (of is het bewoners?) zorgden voor de opzienbarende activiteiten en als iedereen ontevreden is zijn mensen niet geneigd om reclame te maken of zich positief naar buiten toe uit te spreken.

Totdat er een permanente oplossing gevonden kan worden zal Philip Rosedale zijn oude post weer gaan bemannen.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.