Gaming25.06.2010

Studio Ghibli-game gaat naar PS3: strak plan


Level-5, Japanse ontwikkelaar van onder andere de DS Professor Layton-games en White Knight Chronicles voor de PS3, kondigde in 2008 al aan dat ze in samenwerking met Studio Ghibli (Spirited Away, Ponyo, Princess Mononoke) bezig waren aan Ni No Kuni: The Another World. Nu is duidelijk geworden dat Ni no Kuni (wat letterlijk ’twee landen’ betekent) niet alleen op de DS zal uitkomen, maar ook de PS3 zal verblijden met zijn aanwezigheid.

studio-ghibli-game-gaat-naar-ps3-strak-p.jpg
studio-ghibli-game-gaat-naar-ps3-strak-p.jpg

Aangezien Studio Ghibli een halve speelfilm aan animatie levert voor deze game lijkt me dat een heel goed idee, want het is zonde om volledig geproduceerde animatiecellen te beperken door de grootte van het DS-scherm. Neenee, dan liever 1080p HD-animatie op de Playstation! De game moet wel knap waardeloos zijn als het de goodwill van Ghibli-animatie teniet wil doen, dus ik maak me weinig zorgen. De trailer, gisteren aangekondigd via deze tweet, laat al wat meer zien:

De computeranimaties van de PS3 komen toch heel goed inde buurt van de echte animatie, waarbij de vechtscène die volgt dan goed laat zien dat de look ook overeind blijft als je niet alleen maar door de omgeving aan het rennen bent. Het heeft er alle schijn van dat dit een RPG wordt in de lijn van Dragon Quest VIII die Level-5 heeft gemaakt voor de Playstation 2. Die game heeft nauwelijks iets gedaan in Europa maar ook die had al een Anime-stijltje dat voor die tijd verbluffend mooi was gekoppeld aan basiselementen van het Japanse RPG: random gevechten terwijl je door de omgeving loopt, levels halen en het vaste verhaal volgen.

Nu zit ik niet te wachten op een verhaal waarbij ik keuzes krijg: ik laat me wel lekker meeslepen door wat Studio Ghibli voor me in petto heeft. Die weten wel hoe je een verhaaltje in elkaar steekt, zullen we maar zeggen. Ik ben officieel enthousiast, want als Level-5 het lukt om de RPG-aspecten benaderbaar te maken voor mensen die niet al 30 RPG’s hebben gespeeld kan dit bij een grote groep mensen aanslaan, iets wat het ook zo mooie maar zo-hardcore-dat-het-kansloos-is Valkyria Chronicles voor de PS3. En dat betekent dat we misschien meer van dit soort prachtige samenwerkingen gaan krijgen.

Ninokuni-Announced-PS3

Ni No Kuni zal volgend jaar in Europa uitkomen voor de PS3 en de Nintendo DS.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.