Gaming20.06.2010

Charts week 24: Gerechtigheid


charts-week-24-gerechtigheid.jpg
charts-week-24-gerechtigheid.jpg

De grote jongens domineren zoals ik al dacht nog steeds de verkoop in de Benelux en er is weinig veranderd, behalve dat koning Mario zijn troon heeft opgeëist met Super Mario Galaxy 2, al is in Europa het New Super Mario Bros. Wii-effect niet helemaal opgetreden: de nieuwe game met iedereen’s favoriete loodgieter heeft maar marginaal meer verkocht dan het eerste deel in 2007.

In zowel Japan als Amerika waarderen ze de terugkeer van Mario beter: daar is al een derde meer verkocht is van de game.

Red Dead Redemption blijft ook verkopen op beide platforms (de teller staat ondertussen voor Europa op 1,5 miljoen totaal), de Sims gaan nog even door, net als Call of Duty: Modern Warfare 2 die ook op beide platforms blijft knallen (die 20 miljoen moeten toch ergens vandaan komen). Ook FIFA blijft verkopen, maar wel alleen maar op de Playstation 3: zijn de titelvaste gamers beter vertegenwoordigd op de PS3 of is er een andere reden dat de game het niet doet op de Xbox 360? 

screen-shot-2010-06-20-at-16-02-251.jpg
screen-shot-2010-06-20-at-16-02-251.jpg

Terug van weggeweest is Pokémon Soulsilver voor de DS die samen met Wii Fit Plus de deur dichttrekt, wat aangeeft dat er weinig releases zijn geweest: de regel lijkt ondertussen te zijn dat als er verder weinig spannends uit komt, de Nintendo evergreens de top 10 beheersen. Er staan uiteindelijk maar 8 titels in de top 10 deze week en dan is de helft voor Nintendo, en dat is al ongeveer het hele jaar zo.

Wat betekent dit allemaal voor volgende week? Het enige van belang dat uit komt is Metal Gear Solid: Peace Walker voor de PSP die moet gaan bewijzen dat er nog leven in Sony’s handheld zit. De kans dat dit echt spectaculaire sales gaat opleveren is echter klein, dus we moeten toch wachten op LEGO Harry Potter over twee weken voor wat vuurwerk.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.