Gaming07.10.2010

Kalydo en de toekomst van online gaming


kalydo-en-de-toekomst-van-online-gaming.jpg
kalydo-en-de-toekomst-van-online-gaming.jpg

Recent kondigde Kalydo het partnership aan met het Amerikaanse Emergent Game Technologies. Deze internationale marktleider van game high end game engine middleware is onder andere bekend van spellen zoals Fallout 3 en Warhammer Online. Gisteren publiceerde Kalydo het eerste visuele wapenfeit van deze samenwerking op haar site: een video van deze populaire 3D game engine speelbaar in Facebook.

Met de technologie van Kalydo kunnen alle games, gebaseerd op welke game engine dan ook direct in de browser gespeeld worden. Het Eindhovense bedrijf werkt al sinds 2007 aan deze innovatieve en nieuwe manier van games vermarkten. In de snel groeiende, doch conservatieve games industrie bleef men lange tijd sceptisch over de technologie. Nu lijkt Kalydo echter snel terrein te winnen met haar platform en staan er dan ook meer en meer game ontwikkelaars in de rij om hun game naar de browser te brengen.

Het lastige van innoveren is dat je als first mover als eerste het onbekende moet overwinnen. Zo hadden wij in 2006 al de eerste operationele demo’s van 3D browser games, lang voor de Gaikai’s en Instant Action’s van deze wereld, maar de markt er simpelweg niet klaar voor.” aldus Doki Tops, CEO van Kalydo. Lang stilstaan bij dit gegeven doet Kalydo echter niet, het afgelopen jaar stond geheel in het teken van groei en partnerships. “Natuurlijk is het jammer om te zien dat andere bedrijven wèl in de media uitgelicht worden. Wij hebben ons echter altijd gefocust op de daadwerkelijke kwaliteit van het product. Waar anderen vooral mooie verhalen vertellen laten wij het gewoon zien.” voegt Tops toe.

Samen met Emergent Game Technologies exposeert Kalydo op de GDC in Austin Texas. Daar kunnen game ontwikkelaars zelf kennis maken met de technologie. In de nabije toekomst hoopt Kalydo een aantal nieuwe toonaangevende commerciële titels te lanceren op haar platform.