Gaming17.07.2009

Nog 2 maanden wachten op DiRT 2


nog-2-maanden-wachten-op-dirt-2.jpg
nog-2-maanden-wachten-op-dirt-2.jpg

Colin McRae: DiRT 2 zal vanaf 10 september in de Europese verkrijgbaar zijn. Dat heeft uitgever en ontwikkelaar Codemasters vandaag bekend gemaakt. De racegame verschijnt voor de PS3, Xbox 360 en PC, verder zullen aparte versies uitgebracht worden voor de Wii, Nintentdo DS en PSP.

De game is een hommage is aan het leven van de rallylegende Collin McRae. Meer dan 10 jaar vervulde Colin McRae een waardevolle adviesrol voor de gameserie tot hij in 2007 omkwam bij een helikopterongeluk. Na overleg met de familie van Colin heeft Codemasters besloten om de beroemde serie voort te zetten.

DiRT 2 moet race-games opnieuw naar een nieuw niveau tillen met adembenemende nieuwe race-disciplines, indrukwekkende locaties, de unieke sfeer van een racedag, en een bloedpompende line-up van opgefokte racemachines, klaar voor spectaculaire actie“, aldus Codemasters in het persbericht.

Bij Colin McRae draaide alles om de snelheid, de spanning en het plezier van het rally rijden. Toen we meer dan tien jaar geleden voor het eerst met hem samenwerkten, straalde hij al de vrijheid en energie uit waarmee hij veel rallyfans wist te inspireren.” Aldus Gavin Raeburn, senior executive producer bij Codemasters Studios. “Later kreeg hij de kans om zijn kunsten te vertonen bij evenementen zoals de X-games, de Dakar Rally en de Race of Champions. Hij deed dingen met een auto die niemand hem nadeed. Dat is wat we nu terugzien in de gameserie waar de nieuwe onderdelen de uiterste grenzen opzoeken van wat in de rally en autosport mogelijk is. Het wordt een ode aan een fantastische kampioen.”

Trailer in HD

DiRT 2 kent vele moderne off-road onderdelen waarin spelers worden meegenomen naar realistische, uitdagende en zeer uiteenlopende omstandigheden. Tijdens de World Tour nemen de gamers het tegen elkaar of tegen de computer op tijdens agressieve multicar- of soloraces op fantastische nieuwe locaties als ravijnen, de jungle en het spannende stadion van een grote stad.

Maar naast de World Tour zal er ook een complete online functionaliteit beschikbaar komen met rechtstreekse online head-to-head races en nieuwe opties om deel te nemen aan de spannende racegemeenschap. Deze functionaliteit wordt het hart van de totale rallyervaring. Bereid je dus voor op modder, grind, stof en vuil. Voor meer info ga je naar www.codemasters.com/dirt2.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.