Gaming27.08.2013

De Playseat Junior: een serieuze racestoel voor de kleine snelheidsduivels


Op Gamescom zagen we op de stand van Playseat een concept-versie van de opklapbare Playseat Junior voor kinderen in de leeftijd van ongeveer drie tot acht jaar oud. Bijzondere van deze versie is (net zo als de simulator voor volwassenen) dat hij kan worden ingeklapt en veel minder ruimte inneemt in de speelkamer.

de-playseat-junior-een-serieuze-racestoe.jpg
de-playseat-junior-een-serieuze-racestoe.jpg

Volgens de oprichter van Playseat, oud-coureur Fernando Smit, is dit echt een unicum omdat de huidige Playseat producten worden gemaakt voor volwassenen (en oudere kinderen vanaf ongeveer 7 jaar). Maar kinderen vinden race games ook hartstikke leuk, of het nou de serieuze Formule 1 simulatie, Gran Turismo is of de meer arcade achtige Need for Speed, kinderen vinden het prachtig. Kijk maar naar dit filmpje:

Jong geleerd is hopelijk oud gedaan. De prijs is nog niet bekend, maar zal vermoedelijk rond de €150 gaan liggen. Niet heel goedkoop, maar de junior zal wel compatibel zijn met de gangbare gamesturen en pedalen dus daar hoeft in ieder geval geen extra investering voor gedaan te worden.

Rob Blaauboer

Rob schrijft over innovatie, vernieuwing en eigenlijk alles wat hem interesseert. Hij speelt verder games vanaf het eerste begin. Nieuwsgierigheid is wat hem drijft als hij een artikel schrijf. De vraag 'waarom ...' brandend op zijn lippen. Hij is gesteld op originele gameplay of gameconcepten, of het nou een indiegame is of een release van een van de grote distributeurs. Meer vernieuwing en minder 'me too' games graag.