Gaming08.06.2010

Ilomilo: het juiste soort Xbox Live Arcade game


ilomilo-het-juiste-soort-xbox-live-arcad.jpg
ilomilo-het-juiste-soort-xbox-live-arcad.jpg

Stijlvol, interessant en leuk uitziend zijn kwaliteiten die passen bij een downloadable game zoals die op Xbox Live Arcade te vinden zijn: je moet bij een eerste blik al gegrepen worden door een game en dus doet Ilomilo iets goed, want mij hadden ze al toen ik het karakter zag waar je mee speelt.

De game? Puzzelen, zoveel is duidelijk. Je hebt kwee karakterjes die allebei op alle kanten van de kubussen kunnen lopen, als een soort van vierkant Mario Galaxy waar je niet mag springen. Je kunt wel blokken laten verschijnen en via knoppen blokken laten bewegen. Het is zeker niet wereldschokkend, maar het stijltje maakt bij dit soort games veel goed als de puzzels niet sucken. Bekijk de trailer en overtuig uzelf!

De game wordt uitgegeven voor Xbox Live Arcade door het Zweedse Southend, die ook al Lode Runner en R-Type Dimensions hebben gedropt op de downloadservice van de Xbox 360. Een releasedatum is nog niet bekend.

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.