Gaming29.03.2010

De ideale paasgame is opgestaan


de-ideale-paasgame-is-opgestaan.jpg
de-ideale-paasgame-is-opgestaan.jpg

Oh, prachtig. Als de instructie van je spel al ‘Press space to do Jesus things’ bevat dan kun je wat mij betreft niet meer stuk. 10 second gospel is de subtitel van Run Jesus Run, een Flash micro-game die zo uit de Wario Ware-serie had kunnen komen: supersimpel en -als je eenmaal weet wat de bedoeling is- letterlijk in 10 seconden uitgespeeld.

Je kunt natuurlijk even proberen de bijbelpassages te vinden die boven in de schermen staan om te weten wat je in elk scherm moet doen, maar je kunt ook gewoon beginnen te rennen en wel zien waar je uitkomt, als je alle 12 apostelen aan tafel hebt dan zit je in elk geval goed. Ziet er schattig uit en is alleen al in concept entertaining.

De maker van Run Jesus Run is Paolo Pedercini, die zal voor sommigen misschien beter bekend zijn als (oprichter van) Molleindustria, een collectief van Italiaanse gamemakers die de schaalvergroting in gamesland niet waarderen. Ze doen hun best om zo subversief mogelijk met games maken bezig te zijn, en daar komen dan weer juweeltjes uit als Every day the same dream. Zeker even kijken als je wat sarcasme en kritiek wel kunt waarderen!

Patrick Smeets

Game-enthousiast, tech blogger en presentator. Was ooit rockster. Local celebrity in Limburg maar ziet graag veel van de wereld. Er zijn niet genoeg kattenGIFjes in de wereld.