Gaming07.08.2008

Bevestigd: Grand Theft Auto IV naar PC


bevestigd-grand-theft-auto-iv-naar-pc.jpg
bevestigd-grand-theft-auto-iv-naar-pc.jpg

Eindelijk is het dan zover: Grand Theft Auto IV voor de PC is vandaag officieel aangekondigd door Rockstar. Het spel, dat op 21 november al uit zal komen zodat je hem nog op je verlanglijstje voor Sinterklaas kunt zetten, zal een nieuwe, uitgebreide online multiplayer bevatten. Volgens Sam Houser, oprichter van Rockstar, speelt het spel heel goed op de PC en ziet het er ook heel mooi uit.

Rondom de release van de PC-versie van de game was lange tijd nogal wat onduidelijkheid. De game werd eens per ongeluk bevestigd, maar later werd dit weer ingetrokken.

Grand Theft Auto IV is tot nu toe dé game van 2008 geweest. Naast torenhoge reviewcijfers was het spel ook een ongelooflijk commercieel succes. Binnen een maand verkocht de game negen miljoen keer, wat inmiddels alweer een stuk hoger is.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Lees meer op GamersNET.nl.

...

Verder lezen over PC

HP Pavilion Plus 16″ review: het scherm springt er bovenuit

Voor iedereen actief in de digitale wereld of die ergens werkt op een kantoor is een laptop onmisbaar. En die zijn er nog altijd in veel verschillende formaten. Vroeger waren dat vaak grote en logge dingen, amper draagbaar te noemen. Maar door de jaren heen werd alles kleiner, lichter, krachtiger en sneller. Toch is kleiner in dit geval niet altijd beter. Lees hier onze review van de HP Pavilion Plus 16".

Gadgets10.09.2024

HP Pavilion Plus 16″ review: het scherm springt er bovenuit

Nitro Blaze 7: de eerste handheld gaming-pc van Acer

De Nitro Blaze 7 (GN771), de eerste handheld gaming-pc van Acer. Dit apparaat combineert ultramoderne technologie met een compact design zodat de allerbeste games en entertainment altijd binnen handbereik zijn. De eerste generatie handheld gaming-pc van Acer is voorzien van een AMD Ryzen 7 8840HS-processor, inclusief Ryzen AI voor het optimaliseren van de prestaties en snelheid in een breed scala aan games en applicaties.

Gaming04.09.2024

Nitro Blaze 7: de eerste handheld gaming-pc van Acer

Concord gaat 2 weken na release offline: spelers krijgen geld terug

De game Concord wordt een kleine twee weken na release al offline gehaald. Na acht jaar in ontwikkeling te zijn geweest is het binnen 12 dagen over en uit met het spel.

Gaming03.09.2024

Concord gaat 2 weken na release offline: spelers krijgen geld terug

Gaming in 2024: deze videogames hebben gamers dit jaar veroverd

2023 is een jaar dat de gamewereld in vervoering heeft gebracht. Of het nu ging om Diablo 4, Starfield of Cyberpunk 2077: Phantom Liberty - talloze nieuwe titels wisten gamefans vorig jaar te boeien. Nog maar een paar maanden later staan nieuwe gametitels in het middelpunt van de belangstelling, met de belofte van epische virtuele avonturen in 2024.

Gaming19.08.2024

Gaming in 2024: deze videogames hebben gamers dit jaar veroverd

Dit gaat er veranderen in WoW met de pre-patch van The War Within

The War Within komt binnenkort beschikbaar in World of Warcraft. Maar patch 11.0.1, de zogenaamde pre-patch, komt vandaag en morgen al live (ligt aan de timezone). Zoals we gewend zijn brengt ook deze pre-patch veel kleine en grote veranderingen met zich mee. Daarnaast is er ook weer de introductie van een leuk en tijdelijk pre-patch evenement.

Gaming23.07.2024

Dit gaat er veranderen in WoW met de pre-patch van The War Within

In Drug Dealer Simulator 2 run je je eigen drugslab

Drug Dealer Simulator is wel een heel bijzonder spel waarin je in een Zuid-Amerikaans gebied genaamd Isla Sombra je eigen drugskartel begint. 

Gaming21.06.2024

In Drug Dealer Simulator 2 run je je eigen drugslab

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

XDefiant, de langverwachte free-to-play, snelle arcade shooter ontwikkeld door Ubisoft San Francisco en met facties geïnspireerd op enkele van Ubisofts geliefde franchises, is nu wereldwijd speelbaar. Spelers downloaden XDefiant gratis en spelen vanaf hun pc via Ubisoft Connect, PlayStation 5 of Xbox Series X|S.

Gaming21.05.2024

XDefiant: een free-to-play shooter van Ubisoft

met Crossplay-mogelijkheden
4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen

Morgen is het na vele jaren aan Senua's Saga: Hellblade II om ons weg te blazen en we hebben vier keer bewijs dat dat ook wel gaat gebeuren.

Gaming20.05.2024

4 redenen om Senua’s Saga: Hellblade II te gaan spelen